Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konečne je to tu! Štartuje nová Hra o tróny, toto všetko musíte vedieť o Rode draka

Po viac ako troch rokoch nastáva deň D pre fanúšikov Hry o tróny. Televízia HBO spúšťa vysielanie prvého spin-off seriálu Rod draka (House of the Dragon). Zoznámte sa s postavami, ktoré sa v novom seriáli objavia. Prvá epizóda bude pre Slovensko dostupná 22. augusta na HBO Max.

21.08.2022 06:00
rod draka, house of the dragon, hra o tróny, Foto:
Seriál Hra o tróny: Rod draka konečne štartuje. Na Slovensku bude prvá epizóda dostupná 22. augusta.
debata

Seriál, ktorého dej sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny, vychádza z knihy George R. R. Martina Oheň a krv a rozpráva príbeh rodu Targaryenovcov. Jeho zlaté časy, ale aj postupný úpadok a príchod občianskej vojny. Čo bude rozbuškou pre neľútostný boj o Železný trón? Niečo neslýchané! Na trón by mala zasadnúť, prvýkrát v histórii žena. A to sa nesmie stať. V Západozemi opäť potečie krv potokom, na nástupníctvo si budú nárokovať viacerí. Avšak cieľ je jasný, treba odstrániť princeznú Rhaenyru Targaryen. Tá má v pláne vybudovať v krajine nový poriadok. A to rozhodne nie je pochuti zvyšku šľachty, ktorá má vlastnú agendu.

Video

Kto je kto v novej Hre o tróny?

  • Paddy Considine ako kráľ Viserys Targaryen, ktorého lordi zo Západozemia na Veľkej rade zvolili za nástupcu Starého kráľa Jaehaerysa Targaryena. Viserys je láskavý a slušný muž, ktorý chce pokračovať v dedovom odkaze. Z dobrých mužov sa však nemusia nutne stať veľkí králi.
  • Matt Smith ako princ Daemon Targaryen – mladší brat kráľa Viserysa a následník trónu. Daemon je neprekonateľný bojovník a dračí jazdec s pravou dračou krvou. Hovorí sa však, že kedykoľvek sa narodí Targaryen, bohovia si hodia mincou…
  • Olivia Cooke ako Alicent Hightower – dcéra kráľovho pobočníka Otta Hightowera a najkrajšia žena v Siedmich kráľovstvách. Vyrástla v Červenej bašte, v blízkosti kráľa a jeho najužšieho kruhu. Má gráciu aj politický talent.
  • Emma D’Arcy ako princezná Rhaenyra Targaryen – kráľovo prvorodené dieťa a dračia jazdkyňa s čistou valyrijskou krvou. Mnohí by povedali, že Rhaenyra bola obdarená všetkým, čo by si kedy mohla priať… ale nenarodila sa ako muž.
  • Steve Toussaint ako Lord Corlys Velaryon, prezývaný Morský had. Lord z rodu Velaryonovcov, valyrijského rodu rovnako starého ako rod Targaryenovcov. Lord Corlys, známy ako Morský had, najslávnejší námorný dobrodruh v dejinách Západozemia, vybudoval z Velaryonovcov silný rod, ktorý je dokonca bohatší ako Lannisterovci, a ktorý má najväčšie námorníctvo sveta.
  • Eve Best ako princezná Rhaenys Targaryen – dračia jazdkyňa a manželka lorda Corlysa Velaryona, prezývaná „nekorunovaná kráľovná“. Veľká rada zamietla, aby sa stala následníčkou trónu. Prednosť dostal jej bratranec Viserys, a to len preto, že bol muž.
  • Fabien Frankel ako ser Criston Cole – syn správcu. Je prostého pôvodu a pochádza z Dornu. Cole nemá žiadny nárok na pôdu ani tituly. Má len svoju česť a až nadprirodzenú obratnosť v boji s mečom.
  • Sonoya Mizuno ako Mysaria – ako otrokyňu ju predali viackrát, než by dokázala spočítať. Do Západozemia prišla s prázdnymi rukami. Mohla sa podvoliť a chradnúť. Namiesto toho sa však stala najdôvernejším a najmenej očakávaným spojencom princa a následníka trónu Daemona Targaryena.
  • Rhys Ifans ako Otto Hightower. Kráľov pobočník ser Otto verne a oddane slúži svojmu kráľovi i kráľovstvu. Najväčšou hrozbou pre kráľovstvo je podľa pobočníka kráľov brat Daemon a jeho postavenie následníka trónu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #HBO Max #House of the Dragon #seriál Rod Draka #televízna sezóna 2022/2023