Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kontroverzná novinka Netflixu ukazuje zbytočnosť ľudského tela a smrti

Začiatkom februára streamovacia služba Netflix predstavila ďalšiu novinku z pôvodnej tvorby - Altered Carbon. V nej ukazuje kontroverznú budúcnosť, v ktorej ľudské telo nemá už hodnotu a je len dočasnou telesnou schránkou.

09.02.2018 07:00
Altered Carbon, Foto:
Budúcnosť Altered Carbon je plná zločinu. Smrť je však prežitok, vraždy nemajú význam. Myseľ obete sa vždy dostane do nového tela.
debata (1)
Budúcnosť Altered Carbon je plná zločinu. Smrť... Foto: Netflix
Altered Carbon, Budúcnosť Altered Carbon je plná zločinu. Smrť je však prežitok, vraždy nemajú význam. Myseľ obete sa vždy dostane do nového tela.

Seriál je adaptáciou rovnomenného sci-fi románu od Richarda Morgana. Dej Altered Carbon sa odohráva v 25. storočí, ľudstvo mimoriadne pokročilo vo vývoji. Myseľ ľudí je už zdigitalizovaná a prenášaná z tela do tela. Pričom telá sú pestované, smrť je nie je prekážka. Je považovaná za banalitu a nutné zlo.

Hlavnou postavou je elitný vojak Envoy, ktorého telo je zmrazené už dve storočia a jeho myseľ stiahnu do nového tela, pričom vždy bol proti tejto metóde hazardovania s ľudskou mysľou. V budúcnosti ho však čaká prípad vraždy, ktorú musí vyriešiť. Ocitá sa tak vo svete, kde technológia je vpred ako smrť, len tá si našla cestičku ako oklamať aj neomylné stroje.

Nový seriál prináša kontroverznú tému, ktorá nemusí zaujať každého. Altered Carbon je však plnohodnotné sci-fi plné špeciálnych efektov a dobrého herectva. Netflix znova potvrdil pozíciu lídra v seriálovej tvorbe. Diváci sa dočkajú kvalitného deja, kvalitných postáv, kvalitného spracovania. Seriál nemusí byť primnárne určený pre sci-fi fanúšikov, dokáže zaujať aj iné typy divákov.

V hlavných úlohách sa predstavia: Joel Kinnaman (Zločin), James Purefoy (The Following), Renée Elise Goldsberry, Martha Higareda, Leonardo Nam, Ato Essandoh, Dichen Lachman, Chris Conner, Kristin Lehman a Hayley Law.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #Altered Carbon