Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jarný seriálový hit Markízy s prvým zakopnutím: Nečakaný prepad o desaťtisíce divákov

Zrada aj napriek tomu stabilne obhajuje status silnej jednotky na trhu v pondelkovom slote.

01.04.2024 06:00
Zrada, Foto:
Zrada má za sebou prvý pokles sledovanosti, dej výrazne graduje a záver minisérie sa blíži.
debata

Každý seriál si musí zakúsiť, aké to je, keď zakopne o vlastný úspech. Toto má na konte aj markizácka Zrada, ktorá minulý pondelok po prvýkrát výraznejšie klesla v diváckej priazni. Po prvýkrát seriál klesol v mladšom publiku pod 8% sledovanosť a výrazne aj pod 500-tisícovú hranicu veľkosti publika. Doteraz sa Zrada mohla pýšiť stabilne vysoko nadpriemernou sledovanosťou.

Ani jedna časť neklesla pod 500-tisícovú hranicu, prvá polovica 10-dielnej minisérie sa držala dokonca nad 9% sledovanosťou v komerčnej cieľovke. Prvá epizóda dokonca v cieľovej skupine 13 – 55 dosiahla prvá rating 9,8% a nadpriemerný trhový podiel 30,3%. Začiatok nového seriálu pritiahol celkovo 589-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania atraktívna seriálová novinka zasiahla až 706-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Aj napriek poklesu však Markíza so Zradou nestratili pozíciu jednotky na trhu. Premiérová epizóda je pre divákov pripravená aj počas Veľkonočného pondelka.

Zrada v pondelok 25. marca 2024 sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V cieľovej skupine 13 – 55 zaznamenala rating 7,9% a trhový podiel 24,6%. Inkognito na Jojke má na konte podiel na trhu iba 11,5% v rovnakej cieľovej skupine. Švédska komédia Muž menom Ove oslovila na Jednotke RTVS ešte nižších 8,2% divákov pri obrazovkách.

Siedmu epizódu Zrady si vychutnalo 465-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom dosah mal až na 590-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #seriál Zrada