Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neznášajú deti a chcú ich zničiť. Jedna z najdesivejších rozprávok mieri na HBO

Film podľa príbehu Roalda Dahla Čarodejnice tentoraz s Anne Hathaway v hlavnej úlohe.

15.11.2021 09:17
Carodejnice Foto:
Najvyššiu bosorku stvárnila vo filme Čarodejnice z roku 1990 Anjelica Houston, v novom spracovaní z roku 2020 ju hrá Anne Hathaway.
debata (2)

Keď v roku 1983 majster hrôzostrašných poviedok pre dospelých aj deti Roald Dahl publikoval príbeh Čarodejnice, opäť raz posunul hranice toho, čo je pre detských čitateľov vhodné a prípustné (hoci na druhej strane, na Dobšinského rozprávky je občas aj Roald Dahl krátky).

V roku 1990 boli Dahlove Čarodejnice sfilmované a hlavnú čarodejnicu si vo filme zahrala Anjelica Houston. Neuveriteľne čarovný, ale aj drsný, priam hororový príbeh sa stal dnes už kultovým filmom pre deti, resp. pre mladého diváka.

Harry Potter HBO GO Čítajte aj Ďalší Harry Potter na obzore? Režisér Chris Columbus má svoju predstavu...

Hovorí o chlapcovi, ktorý osirel a začne sa oňho starať babička. Z Nórska, kde mu rozpráva o čarodejniciach, odchádzajú do Veľkej Británie. Keď sa chlapca snaží jedna čarodejnica chytiť, je najvyšší čas zdvihnúť kotvy a urobiť si dovolenku. Prichádzajú do hotela, no ako na potvoru tam práve prebieha výročná konferencia čarodejníc plánujúcich veľké vyhladenie detí. Tie im smrdia a sú najväčšie zlo.

Čarodejnice, film podľa Roalda Dahla Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Filmové spracovanie Čarodejníc Roalda Dahla z...

Keď čarodejnice odkryjú skutočnú podobu, vyzerajú príšerne. Sú holohlavé, majú pazúry a k tomu ešte aj hranaté chodidlá. Chlapca premenia na myš, no ten má aj tak plán, ako zabrániť hrôzostrašnému plánu bosoriek. A začína sa naháňačka. Kto videl Čarodejnice ako dieťa, určite sa mu tento film vryl do pamäti, pretože bol svojho času to najstrašidelnejšie, čo tu pre deti bolo. Ak si ho chcete pozrieť alebo pripomenúť, je v ponuke Netflixu.

Aké budú nové Čarodejnice?

Režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump, Stroskotec, Návrat do budúcnosti) nakrútil remake klasiky z roku 1990. Film prichádza 21. novembra na HBO a bude aj k dispozícii na HBO GO. Zemeckis prerobil príbeh tak, aby bol stráviteľný pre dnešné publikum.

V úlohe hlavnej bosorky sa predstaví Anne Hathawayová, ktorá sa role chopila so všetkým, čo k tomu patrí – vrátane holej hlavy a pazúrov na rukách. Navyše má ešte jazvy ťahajúce sa od kútikov úst k lícam a pôsobí ako Joker z Batmana. Popri nej sa vo filme predstaví Stanley Tucci (ako prevádzkovateľ, v prvom filme ho hral Rowan Atkinson alias Mr. Bean), Octavia Spencer si zahrala milujúcu babičku a chlapca – sirotu Jahzir Bruno.

Pozrite si upútavku na Čarodejnice s Anne Hathaway. Podľa recenzií má byť menej strašidelný a viac vtipný:

Čarodejnice (2020) podľa Roalda Dahla nakrútil Robert Zemeckis.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Anne Hathaway #Robert Zemeckis #oseriáloch #Čarodejnice