Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Riaditeľ RTVS odráža ďalší útok Smeru: Na internete sa šíri jeho falošný profil

Riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj reagoval na status Smeru, ktorý sa odvoláva na jeho evidentne falošný profil na sociálnej sieti.

09.04.2024 16:52
Ľuboš Machaj Foto: ,
Riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.
debata (4)

Pozornému oku už na prvý pohľad musí byť jasné, že profil na Facebooku nepatrí Machajovi, hoci osobné údaje sú vyplnené správne. Všetko stojí a padá na zlom mene. Riaditeľ RTVS sa volá Ľuboš a nie Ľubomír. Aj napriek tomu sa strana Smer odvoláva na tento profil na sociálnej sieti, ktorý šíri kontroverzný naratív.

Foto: RTVS
machaj,

V stanovisku Machaj zdôrazňuje, že „tento používateľský profil založila a spravuje mne neznáma osoba, ktorá zneužila moju identitu, a to zjavne s cieľom poškodiť moju dobrú povesť v očiach verejnosti“.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Machaj reaguje na osobné útoky: Aktérov šikanóznej kampane vyzýva, aby sa zdržali nepravdivých vyjadrení

Ako ďalej uvádza, obsah z tohto falošného používateľského profilu za účelom útoku na jeho osobu prebralo aj dezinformačné médium infovojna.bz. K obsahu zverejnenému na tomto falošnom profile sa na sociálnej sieti vyjadril aj podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Machaj proti Ficovi: Nevytvárajte negatívnu mienku o RTVS, začnite konečne konštruktívny dialóg

„S ohľadom na vyššie uvedené informácie dochádza k zasahovaniu do mojich práv, k ohrozeniu mojej dobrej povesti a poškodzovaniu môjho dobrého mena a cti. Osoby, ktorým sa falošný profil zobrazuje, sú uvádzané do omylu v otázke majiteľa profilu, ako aj v otázke zverejnených statusov. Zároveň pomocou tohoto falošného profilu mne neznáma osoba vystupovala neoprávnene verejne v mojom mene. S ohľadom na uvedené mám za to, že neznáma osoba zneužila moju identitu na založenie tohto falošného užívateľského profilu na sociálnej sieti Facebook s cieľom poškodiť moju dobrú povesť, čím sa mohla dopustiť minimálne trestného činu poškodzovania cudzích práv (§ 375 Trestného zákona) a preto podávam trestné oznámenie,“ na záver dodal Machaj.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #situácia v RTVS #ľuboš machaj