Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dráčik opäť exceluje: LGBT je nezmysel, je to pôda pre realizáciu rôznych úchyliek ega

Hračkárstvo sa na svojom e-shope prihovára zákazníkom aj takto.

27.10.2022 06:00
Dráčik Foto:
Najnovší príspevok na webe jedného z najznámejších hračkárstiev na Slovensku.
debata (36)
Mrazik  1 Čítajte aj Neverte ruským rozprávkam, hovorí hlas Nastenky z Mrázika vo videu

O propagande na webe známeho hračkárstva sme už písali viackrát. Absurdné články začali pribúdať začiatkom februára. Týkali sa obrannej dohody Slovenska s USA, vojny na Ukrajine, pokračovali parodovaním pandémie a očkovania, ohrozením budúcnosti po opustení tradičných hodnôt, nechýbalo ani prirovnávanie médií ku koncentráku. Pribúdajú v pravidelných intervaloch a sú ich už desiatky.

streľba, Zámocká ulica Čítajte aj Rada pre mediálne služby reaguje na streľbu. Monitoruje sociálne siete a weby, pomôcť môže aj verejnosť

V najnovšom príspevku sa autor venuje „pravému významu nezmyslov LBGT3, BEMELEM a podobne“. Podľa neho sú to nástroje na vytváranie napätia v „normálnej spoločnosti“, ktoré nikomu nepomôžu. „Je to živná pôda pre realizáciu rôznych úchyliek ega, s čím iniciátor vo svojom pláne prirodzene počíta,“ píše a s homofóbnymi vyjadrenia pokračuje aj ďalej: „Pre niekoho je to príležitosť na predvádzanie sa, riešenie komplexov, inému živná pôda pre vytváranie konfliktov, konfrontácie, provokácie, anarchiu, extravaganciu, povyšovanie sa, ponižovanie niekoho, odsudzovanie, rozklad spoločnosti.“ V závere ďakuje, že „nás už prestanete s týmto obťažovať“.

Uverejniť takýto príspevok dva týždne po brutálnej vražde dvoch mladých ľudí kvôli nenávisti k osobám inej rasy či sexuálnej orientácie, je absolútne nevhodné. Polícia už pritom potvrdila, že útočník bol priaznivec konšpiračných teórií a rasistickej ideológie. V tzv. manifeste aj liste na rozlúčku písal o tom, že sa rozhodol zaútočiť na „okupačný židovský systém“ a zabíjať v záujme „bielej rasy“.

Kronika Orgasmu Čítajte aj Odvážna Česká televízia: Dejiny sexu, homosexuality a orgazmu v novej dokusérii

Apokalyptickou víziou budúcnosti našej planéty sa na webe Dráčika zaoberal aj starší článok s titulkom „Nápravnovýchovná zóna 666-Zem“, ktorý narážal na rovnoprávnosť pohlaví a LGBT+ komunitu. „Zo psa urobiť mačku a z mačky kocúra“ podľa autora prispieva k marazmu v spoločnosti. Článok končí vetou „Vitajte v pekle.“

Dráčik na otázky ohľadom publikovaných príspevkov nereaguje. V jednom zo starších článkov autor podpísaný ako Dráčik vysvetľuje, prečo na stránke hračkárstva publikuje takéto príspevky: „Píšem, lebo nemám inú možnosť a považujem to za dôležité vyjadriť svoj názor a postoj.“ Spoločnosť založil ešte v roku 1991 Dušan Víglaský, ktorý je doteraz jej majiteľom.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #propaganda #kontroverzná reklama #Dráčik