Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Perinbaba a dva svety príde do kín až v roku 2022! Pozrite sa na zábery z filmu v klipe Mekyho Žbirku

Najnovší film Juraja Jakubiska znova odložili. Pesnička Slovenská je ale hitom na Youtube.

16.11.2021 06:00
Perinbaba Foto:
Záber z filmu Perinbaba a dva svety.
debata (1)

Perinbaba a dva svety sa do kín nedostane ani tento rok. Pripomeňte si ho s Mekym Žbirkom Nový film Juraja Jakubiska opäť na čakačke. Pozrite si trailer k filmu s pesničkou Slovenská. Kým prvá Perinbaba z roku 1985 patrí dnes už k vianočnej klasike, jej mladšej sestre stoja v ceste mnohé prekážky. Pandémia patrí k tým najvýraznejším. A hoci 83-ročný režisér venoval rozprávke niekoľko rokov života, film musí ísť opäť na čakačku. So zhoršujúcou sa situáciou v jednotlivých okresoch je výrazne ohrozená návštevnosť filmu v kinách.

Spoločnosť Bontonfilm, ktorá je distribútorom filmu, sa rozhodla pre pandémiu snímku odložiť na budúci rok. Zatiaľ nie je potvrdený konkrétny dátum premiéry, tento rok to ale rozhodne nebude. Zopakoval sa tak veľmi podobný scenár, ako pred rokom.

Plánované a odložené premiéry filmu Perinbaba a dva svety:

  • December 2019 – odložená
  • Marec 2020 – odložená pre pandémiu
  • 3.december 2020 – odložená pre pandémiu
  • 16.december 2021 – odložená pre pandémiu

S filmom Perinbaba a dva svety bude už navždy spojený aj zosnulý Meky Žbirka. Pred viac ako rokom napísal na žiadosť Juraja Jakubiska skladbu Slovenská. Juraj Jakubisko k nej vytvoril videoklip inšpirovaný prvým zostrihom rozprávky. Silná pesnička láme na Youtube rekordy, má približne dva milióny zhliadnutí a bude spomienkou na legendu slovenskej hudby. Zároveň je ochutnávkou toho, aký bude nový Jakubiskov film.

Miro Žbirka a Juraj Jakubisko - legendy... Foto: Bontonfilm
Meky Jakubisko Miro Žbirka a Juraj Jakubisko - legendy československej hudby a filmu, spojili svoje sily v rozprávke.

„V období karantény nikto z nás nemohol cestovať a keďže stále pendlujem na trase Praha – Bratislava, začalo sa mi cnieť po Slovensku. Spomenul som si na nádherné obrázky z filmu Juraja Jakubiska Perinbaba a dva svety, ktoré mi Juraj predtým ukazoval a pýtal sa ma, či by som mu k filmu nenapísal pieseň. Tieto dve veci sa spojili a inšpirovali ma k skladbe Slovenská. Keď teraz vidím klip, ktorý Juraj zostrihal, z filmových záberov, myslím si, že sa to jednoducho muselo stať,“ povedal o skladbe Slovenská Meky Žbirka.

Pozrite si videoklip Slovenská:
Pesnička Mira Žbirku Slovenská vznikla k filmu Perinbaba a dva svety je spomienkou na stálicu slovenskej pop music.

A o čom je Perinbaba „dvojka“? Predstaví príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby. Lukáš sa po smrti rodičov Alžbetky a Jakuba (z pôvodnej Perinbaby) vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. Dvojka by mala priniesť aj rozhrešenie v súboji dvoch nesmrteľných sestier – Perinbaby a Zubatej.

Pozrite si fotografie z nakrúcania filmu:
Perinbaba a dva svety Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Perinbaba a dva svety bude opäť vianočnou...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #juraj jakubisko #Miroslav Žbirka #Perinbaba #Perinbaba a dva svety #Mediaklik