Všetko o seriáli Vytoč môjho agenta: Spoznajte špičkových agentov a ich slovenské a české herecké hviezdy

Katarína Hrnčárová | 18.03.2024 00:00
Vytoč môjho agenta Foto:
Zľava: Zuzana Kronerová, Kryštof Hádek, Martha Issová a Tomáš Maštalír ako agenti castingovej agentúry Stein v seriáli Vytoč môjho agenta.
Seriálová novinka s plejádou českých a slovenských hereckých hviezd prichádza na televízne obrazovky.

Medzinárodnými cenami ovenčený populárny seriál Call my agent, ktorý sa stal obrovským hitom Netflixu, dostal česko-slovenskú verziu pod názvom Vytoč môjho agenta. Seriál je adaptáciou populárnej francúzskej dramedy série Dix pour cent a divákom prináša svet slávy, intríg, nikdy nekončiacej práce a humoru s tímom hereckých agentov a ich náročných klientov.

ellen pompeo, pompeo, klinika grace, greys anatomy, Čítajte aj Marec na Disney+: Obrovská ponuka seriálov, filmov a lahôdka v podobe speváckej megahviezdy

„Teším sa, že môžeme našim divákom priniesť mimoriadne žiadané spojenie najväčších hereckých hviezd Česka a Slovenska, a to v jednom z najlepších seriálových námetov súčasnosti. Osemdielna dramedy Vytoč môjho agenta nás prostredníctvom skvelých scenárov a brilantného obsadenia zavedie do málo poznaného zákulisia kastingovej agentúry a odhalí mnohé úskalia hereckého remesla, ktoré sú pred divákmi skryté," uviedol generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

Zábery zo seriálu Vytoč môjho agenta Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Zľava: Zuzana Kronerová, Kryštof Hádek, Martha...

Televízia Joj na česko-slovenskej adaptácii seriálu spolupracovala s českou televíziou Prima. Hereckou špičkou obsadený seriál bol nakrútený v réžii Michala Blaška (Za sklom, Slovania, Kriminálka Anděl) a Jakuba Machalu (Malá veľká liga, Láska v čase korony).

Príbeh seriálu kombinuje komédiu s drámou. Jeho dej sa odohráva v prestížnej kastingovej agentúre Stein, ktorej vedenie – po nečakanej smrti zakladateľa a šéfa agentúry – prevezmú jej štyria špičkoví agenti. Rýchlo však zistia, že udržať biznis nad vodou a obstáť v neustálom boji s konkurenciou nie je len tak.

„Call My Agent dáva divákovi možnosť zažiť hercov nielen ako postavy, ale ako krehkých a často veľmi protichodných a emocionálnych ľudí. K hercom sa dostávame z inej strany cez kastingovú agentúru, kde ešte nestoja pred kamerou alebo vo svetle reflektorov, ale kde bojujú o prácu a musia riešiť zložité umelecké, ale hlavne ľudské situácie, ktoré sú blízke každému z nás," hovorí Alice Nellis, ktorá stojí za dramaturgickým konceptom česko-slovenskej adaptácie Vytoč môjho agenta.

Agenti spolu fungujú ako zábavne rozháraná a citovo veľmi prepojená rodina, ktorá sa napriek všetkým prekážkam dokáže v prípade ohrozenia vždy zomknúť. Náročné potreby hereckých hviezd, neustály boj s konkurenciou, komplikované osobné vzťahy, ktoré sa pletú aj do pracovných záležitostí – to všetko musia zvládnuť a zároveň obstáť v každodenných situáciách, ktoré prinášajú mnoho komických až absurdných, no zároveň aj dojemných ľudských momentov.

Celý projekt dopĺňa zábavný a divácky vďačný model, v ktorom herecké hviezdy hrajú samých seba ako klientov agentúry. Každá epizóda má svoj samostatný uzatvorený príbeh s jednou alebo dvoma hereckými hviezdami, okolo ktorých sa točí dej každej epizódy.

Seriálová novinka Vytoč môjho agenta bude mať premiéru na TV JOJ v stredu 20. marca o 20:40 hod. Všetkých osem epizód seriálu je už dostupný na streamovacej platforme JOJ Play.

Tím kastingovej agentúry Stein

Marián (Tomáš Maštalír)

Nekompromisný a ambiciózny agent, ktorý vyjednáva tvrdo. Pôsobí neprístupne, chvíľami až vypočítavo, o to zaujímavejšie a dojemnejšie je, keď aj on prejaví slabosť a prekvapivú citlivosť.

Tomáš Maštalír v seriáli Vytoč môjho agenta. Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Maštalír Tomáš Maštalír v seriáli Vytoč môjho agenta.

Andrea (Martha Issová)

Elegantná žena, výrazná osobnosť, ktorá vie byť rázna, ale aj empatická. Vyrieši aj zložité situácie a je tímovým hráčom. Súboj o vedúcu pozíciu v agentúre preto zle znáša.

Martha Issová v seriáli Vytoč môjho agenta. Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Martha Issová Martha Issová v seriáli Vytoč môjho agenta.

Jiří (Kryštof Hádek)

Dojemne nepraktický, obetavý a dôsledne lojálny. Jeho najväčšou slabinou a zároveň najsilnejšou zbraňou je ľudskosť a úprimnosť, s akou ku svojej práci pristupuje. Svojich klientov bráni do posledného dychu, často na úkor zisku agentúry.

Kryštof Hádek v seriáli Vytoč môjho agenta. Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Kryštof Hádek Kryštof Hádek v seriáli Vytoč môjho agenta.

Yveta (Zuzana Kronerová)

Prototyp ženy, ktorú nič nerozhádže, pozná každého a nikoho sa už nebojí. Jej silnou zbraňou je nadhľad a sarkazmus. Prekvapiť ju dokáže len nečakané citové vzplanutie, ktoré už vo svojom veku nečakala.

Zuzana Kronerová v seriáli Vytoč môjho agenta. Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Zuzana Kronerová Zuzana Kronerová v seriáli Vytoč môjho agenta.

Zo slovenských tvárí diváci uvidia aj Zuzanu Kanócz, Richarda Stankeho či mladú talentovanú herečku Viktóriu Jurištovú, ktorú si diváci pamätajú ako Vesnu z Času nádejí. V seriáli Vytoč môjho agenta stvárňuje naivnú, neskúsenú, ale prirodzene inteligentnú a vynaliezavú Kamilu, ktorá nastúpi na asistentské miesto v agentúre, aby spoznala svojho otca Mariána.

Viktória Jurištová ako Kamila v seriáli Vytoč... Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Viktória Jurištová Viktória Jurištová ako Kamila v seriáli Vytoč môjho agenta.

Pozrite si ďalej, ktoré herecké hviezdy sa predstavia v jednotlivých epizódach.

Herecké hviezdy v jednotlivých epizódach

1. epizóda: Klára Issová

Kryštof Hádek a Klára Issová v seriáli Vytoč... Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Klára Issová, Kryštof Hádek Kryštof Hádek a Klára Issová v seriáli Vytoč môjho agenta.

Klára Issová sa pripravuje na hlavnú rolu v americkom projekte. Musí zvládnuť fyzicky náročný tréning vrátane jazdy na koni, čo sa ukazuje byť o dosť zložitejšie, než sa pôvodne zdalo. Zároveň sa musí vyrovnávať so svojimi vnútornými neistotami, ktoré sú v rozpore s tým, ako ju ľudia poznajú z médií.

U svojho agenta Jiřího (Kryštof Hádek) hľadá uistenie, že danú úlohu zvládne. Jiří, ktorý je roky nielen jej agentom, ale tiež osobným priateľom, stojí pred zúfalo ťažkou úlohou, ako jej šetrne oznámiť, že americká produkcia si medzičasom svoje rozhodnutie rozmyslela a Kláru odmietla, pretože sa jej zdá na hlavnú rolu už príliš stará.

„Páčilo sa mi spraviť si zo seba srandu. Možno mám podobné túžby ako moja postava, čo je logické, každá herečka túži po veľké role alebo zahraničnom projekte. A už mnohokrát som bola v poslednom kole, kde sa vyberalo z dvoch herečiek, a nevyšlo to – bol by to celkom slušný zoznam,“ priznáva Klára Issová.

Klára Issová v seriáli Vytoč môjho agenta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Klára Issová v seriáli Vytoč môjho agenta.

Herecké hviezdy v jednotlivých epizódach

2. epizóda: Taťjana Medvecká a Zlata Adamovská

Zlata Adamovská (vľavo), Taťjana Medvecká... Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Adamovská, Medvecká Zlata Adamovská (vľavo), Taťjana Medvecká (vpravo) a ich agenti v podaní Kryštofa Hádka a Marthy Issovej v seriáli Vytoč môjho agenta.

Taťjana Medvecká prijala hlavnú rolu vo filme renomovaného českého režiséra Petra Zelenku. Po slovnej potýčke s agentkou Andreou (Martha Issová) však rolu odmietne, čím dostane celú agentúru do komplikovanej situácie, pretože natáčanie sa má začať už onedlho. Agent Jiří (Kryštof Hádek) sa snaží situáciu zachrániť tým, že pre daný projekt nadchne inú českú divu – Zlatu Adamovskú.

Tým však znovu rozdúcha plameň dlhoročnej rivality medzi oboma herečkami, ktorý, ako sa ukáže, má korene už v dobe ich štúdia. Taťjana Medvecká využije svoju charizmu a vrodenú eleganciu, aby rolu získala späť, no Zlata Adamovská je odhodlaná sa jej nevzdať.

„So Zlatou sme sa nikdy nedelili o milenca, pretože ja som nikdy ani žiadneho nemala. Aj keď tu sme za konkurentky, je to pre nás príjemné už tým, že si nejatríme nejaké staré rany alebo bolesti, pretože sme si nikdy nič zlého neurobili,“ hovorí o svojej role Taťjana Medvecká.

Zlata Adamovská dodáva: „Musím povedať, že hrať samu seba je to najťažšie, čo ma doposiaľ stretlo. Rozdiel medzi mnou a seriálovou Zlatou Adamovskou je vlastne minimálny, ale najväčší je v tom, že ja sa o svoje role nezápasím, ja o ne nesúperím. Buď ma niekto do svojho projektu chce, alebo nechce, ale nikdy by som nevyvádzala „psie kusy“ len preto, aby som rolu získala.“

Herecké hviezdy v jednotlivých epizódach

3. epizóda: Iva Janžurová a Sabina Remundová

Tomáš Maštalír a Iva Janžurová v seriáli Vytoč... Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Iva Janžurová Tomáš Maštalír a Iva Janžurová v seriáli Vytoč môjho agenta.

Iva Janžurová a jej dcéra Sabina Remundová nadchol pripravovaný švédsky film, ktorý im znovu ponúka možnosť zahrať si bok po boku. Obe sa na spoluprácu tešia, ale len do chvíle, keď zistia, že sa bude natáčať na odľahlom ostrove, kde budú musieť spolu stráviť dva mesiace. Obe vedia, že toto intenzívne spolužitie by ich rozdielnym povahám na rodinnej pohode nepripadlo. Nenápadne sa snažia z projektu vykrútiť, no ani jedna z nich nemá odvahu to otvorene priznať pred druhou a obidve sa snažia dosiahnuť, aby práve ju švédska režisérka z projektu vyhodila.

Iva Janžurová skúsenosť s vlastným agentom má. „Či mám agenta? Tento prepych som si okamžite po revolúcii zabezpečila, a vyvinulo sa to do niečoho takého zložitého, že som sa v tom sama nemohla vyznať. Volali jemu, on volal mne, potom ja jemu späť, neustále sme riešili, kto si čo prečítal alebo má prečítať. Bolo to dvojnásobne zložité. Odvtedy agenta nemám, len v tomto seriáli,“ hovorí herečka.

Jej dcéra Sabina Remundová má inú skúsenosť: „Ja mám svojho agenta. Aj keď som v tomto smere asi po otcovi, čo znamená, že si veľa vecí vybavím a dohodnem sama, musím povedať, že je to čoraz komplikovanejšie a je dôležité svojho agenta mať. Zmluvy sú zložitejšie a pracovné podmienky častokrát tvrdé. Agent za vás môže urobiť takú tú špinavú prácu, ako sa hovorí, a dohodnúť čo najlepšie podmienky.“

Herecké hviezdy v jednotlivých epizódach

4. epizóda: Táňa Pauhofová

Táňa Pauhofová v seriáli Vytoč môjho agenta. Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Táňa Pauhofová Táňa Pauhofová v seriáli Vytoč môjho agenta.

Táňa Pauhofová je na materskej dovolenke, no vzhľadom na pracovné vyťaženie svojho manžela, talentovaného hudobného skladateľa, ostáva úplne sama na starostlivosť o novorodenca, psa a domácnosť. Musí sa však vrátiť k hereckej kariére kvôli nezrovnalostiam v daňovom priznaní a dlhu, ktorý má uhradiť, čo je v súčasnosti úplne za hranicami jej finančných možností.

Agentovi Mariánovi (Tomáš Maštalír) sa jej narýchlo podarí nájsť rolu vo filme. Má hrať aktivistku a striptérku, ktorej špecialitou je pole dance – tanec pri tyči. Táto úloha môže vyriešiť jej finančnú situáciu, ak zvládne náročnú a absurdnú prípravu v kombinácii s povinnosťami úplne vyťaženej a unavenej matky.

Táňa Pauhofová v seriáli Vytoč môjho agenta Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Táňa Pauhofová v seriáli Vytoč môjho agenta.

„V príbehu sú paralely ako fóbia z úradov alebo fóbia z telefonovania. To sedí. Asi som o tom hovorila tak dlho, alebo možno sa mi niekto tak dlho nemohol dovolať, až si scenáristi povedali, že keď už budem hrať Táňu Pauhofovú, dajú to do príbehu.“ hovorí o svojej seriálovej role Táňa Pauhofová.

Herecké hviezdy v jednotlivých epizódach

5. epizóda: Jiří Langmajer a Gabriela Marcinková

Gabika Marcinková a Jiří Langmajer v seriáli... Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Marcinková, Langmajer Gabika Marcinková a Jiří Langmajer v seriáli Vytoč môjho agenta.

Agentúra rieši problematický vzťah dvoch známych hercov, ktorí sa stretávajú v rolách milencov vo výpravnom dobovom filme. Gabriela Marcinková hrá vznešenú aristokratku, ktorá sa zamiluje do svojho sluhu Jiřího Langmajera. Ten je ako herec známy svojimi dobrodružstvami a vášňou, s ktorou hrá milostné scény. Lenže tu žiadna vášeň nefunguje.

Agenti Andrea a Jiří (Martha Issová a Kryštof Hádek) musia hercov udržať v projekte a zároveň pomôcť réžii, aby milostné scény pôsobili vierohodne. Ich snaha napokon prinesie ovocie a iskra medzi hercami preskočí nielen pred kamerou, čo celú situáciu ešte viac skomplikuje.

Vytoč môjho agenta: Marcinková a Langmajer Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Gabika Marcinková a Jiří Langmajer (vľavo) v...

„V našej epizóde točíme, že točíme. A baví ma, ako verne je zachytený celý ten filmový svet, ako to chodí na pľace. Ako sa napríklad pomocný režisér snaží neuraziť herca, ktorý niečo spravil nesprávne, a radšej povie, že majú zle postavené kamery, a tak to musí znovu natočiť. Dokonca aj štáb vyzeral tak verne, že som miestami nevedela, kto je skutočný a kto hrá. Keď som sa išla na niečo spýtať skriptky, nepoznala som, že to nie je skutočná skriptka, ale komparzistka, ktorá skriptku hrá. Vyzerali a správali sa neuveriteľne reálne,“ hovorí o svojej role Gabriela Marcinková.

„Myslím si, že scenáristi zámerne písali to, čo o mne vedia. Niečo som si tam aj sám vymyslel. Napríklad repliku, v ktorej sa sám seba pýtam, prečo som sa radšej nestal záhradníkom, lebo by som sa radšej staral o trávu než sa dohadoval s herečkami,“ dodáva Jiří Langmajer.

Herecké hviezdy v jednotlivých epizódach

6. epizóda: Stanislav Majer a Juraj Loj

Zľava Juraj Loj, Kryštof Hádek, Stanislav Majer... Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Majer, Loj, Havelka, Hádek Zľava Juraj Loj, Kryštof Hádek, Stanislav Majer a Jiří Havelka v seriáli Vytoč môjho agenta.

Režisér Jiří Havelka pripravuje celovečerný film o vrcholovom športovcovi, ktorého má hrať jeho obľúbenec Stanislav Majer. Má to byť jeho životná rola, kvôli ktorej odmietol iné ponuky. Majer poctivo trénuje, drží diétu, má skvelú postavu, navyše získal pre film peniaze od dôležitého obchodného partnera. Film dostane aj vysoký grant zo Slovenska, no podmienkou je hlavná rola pre slovenského herca.

Zo Slovenska prichádza herec Juraj Loj a v agentúre sa stretáva s režisérom Havelkom a agentom Jiřím (Kryštof Hádek). Obaja sa mu snažia vysvetliť, že rola je obzvlášť fyzicky náročná. Juraj Loj má však ako bývalý gymnasta bezchybnú kondíciu i postavu, jeho slabosťou je však čeština. Agent Jiří a režisér Havelka sa ocitnú v situácii, keď sú na každého herca viazané peniaze, bez ktorých sa film nedá natočiť. Hlavnú rolu musia hrať obaja.

„Do značnej miery som to ja, ale je tam aj určitá nadsádzka. Divák napríklad uvidí, ako to reálne chodí na kastingoch. Viem si predstaviť, že by som sa ocitol v podobnej situácii ako v tomto seriáli a možno by som reagoval podobne,“ hovorí Juraj Loj.

„Je to výnimočná príležitosť, ako si sám zo seba urobiť srandu. Je to terapia, je to možnosť nastaviť si zrkadlo. Vnímam to aj ako hodenú rukavicu od tvorcov, že je potrebné sa na seba pozerať s istým nadhľadom,“ dodáva Stanislav Majer.

Herecké hviezdy v jednotlivých epizódach

7. epizóda: Boleslav Polívka

Bolek Polívka v seriáli Vytoč môjho agenta. Foto: TV JOJ
Vytoč Môjho agenta, Polívka Bolek Polívka v seriáli Vytoč môjho agenta.

Agentúra sa rozhodne, že musí venovať viac pozornosti seriálovej výrobe, lebo potrebuje viac zarábať. Marián (Tomáš Maštalír) sa s touto úlohou obracia na Yvetu (Zuzana Kronerová), ktorá momentálne rieši svoj nešťastný milostný život. Hoci je to jej parketa, v poslednom čase si všetkých hercov v seriáloch akosi „necháva zabiť“. Yveta sa však do tejto výzvy pustí s plným nasadením.

Stretne sa s Bolkom Polívkom a presvedčí ho, aby sa vrátil do nekonečného kriminálneho seriálu Ranaři, v ktorom už raz umrel. Potom nadšene presvedčí producentov seriálu, že Bolek je ochotný sa do seriálu vrátiť, čo ich poriadne prekvapí. Bolek však pri natáčaní neustále vtipkuje, čím nového režiséra privádza do šialenstva a skomplikuje tak situáciu nielen producentom seriálu, ale aj Yvete.

Bolek Polívka o svojej role hovorí: „Bol to divný pocit ležať v truhle. Veľmi divné, nič príjemné. Hovoril som si, že by som si mal odfotiť topánky a za nimi v pozadí všetkých tých smútočných hostí. Ale potom som to zavrhol. Alebo možno som to nezavrhol, ale nemal som pri sebe mobil. S úsmevom ide všetko lepšie. Ešte to predsa nebol ten okamih, keď sa humor končí. Bola to taká príprava na realitu.“

Herecké hviezdy v jednotlivých epizódach

8. epizóda: Michal Dlouhý a Ondřej Sokol

Michal Dlouhý a Ondřej Sokol v seriáli Vytoč... Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta, Dlouhý, Sokol Michal Dlouhý a Ondřej Sokol v seriáli Vytoč môjho agenta.

Herec Michal Dlouhý je známy tým, že si dokáže sám zo seba vystreliť. Odvážne prijme hlavnú rolu v avantgardnom divadelnom spracovaní Dona Juana, ktorého má stvárniť ako blazeovaný seladón z osemdesiatych rokov. No keď režisér Ondřej Sokol príde s tým, že vrcholná scéna sa bude odohrávať v bazéne, Dlouhý skúšky preruší a odmieta v nich pokračovať.

Svoje rozhodnutie sa snaží vysvetliť množstvom umeleckých argumentov o nezmyselnej koncepcii celej inscenácie. V skutočnosti chce len utajiť niečo, za čo sa celý život hanbí. Agentka Andrea (Martha Issová), ktorá Dlouhého dlhé roky zastupuje, sa pokúsi z celej situácie vykorčuľovať tak, aby neporušila podpísanú zmluvu, a pritom nemusela svojho klienta strápniť ponižujúcim priznaním.

„Nezhody s režisérom? Samozrejme, tieto situácie sa stávajú. A je veľmi dobré, že tu toho režiséra robí Ondřej Sokol, pretože sa dobre poznáme, rozumieme si, máme podobný humor a párkrát sme spolupracovali a niekoľkokrát sme sa tiež streli, takže môžeme čerpať z toho, čo sme prežili,“ hovorí Michal Dlouhý.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ