Pamätáte sa na skrachované Hypernovy? Ožijú pod novou značkou. Tešiť sa môžu tieto mestá, Bratislava má smolu

Katarína Hrnčárová | 28.04.2023 06:00
nakupovanie Foto:
Ilustračné foto.
Schátrané prevádzky Hypernovy prejdú prestavbou a modernizáciou.

Staré priestory zaniknutého obchodného reťazca Hypernova prejdú modernizáciou. Na novodobé retailové parky ich premení vo viacerých mestách spoločnosť 365.invest.

Cinema City VIP Čítajte aj Bratislava získa svoj prvý megaplex: Návšteva kina vstupuje do novej éry zážitkov

„Oživujeme schátrané miesta bývalých priestorov Hypernovy a skvalitňujeme verejné priestory, ktorým dodáme „nový dych“. Miestnym obyvateľom chceme priniesť rozmanitosť obchodných prevádzok a vytvoriť pre nich miesto, kde nájdu všetko potrebné na uspokojenie svojich nákupných potrieb,“ hovorí Norbert Kuklovský zo spoločnosti 365.invest.

Retail park Storia v Rovinke.
Storia Rovinka, pr, nepouzivat Retail park Storia v Rovinke.

Retail parky Storia sa nachádzajú v blízkosti sídlisk a obytných zón. Zákazníci si v nich vybavia všetky nevyhnutné nákupy na jednom mieste. Nájdu v nich obchody s potravinami, drogériou, lekárne, ale aj domáce potreby, kvetinárstvo, hračkárstvo, obuv či medzinárodné značky obchodov s oblečením, a tiež kaviarne alebo reštaurácie.

HalfPrice Čítajte viac Po Primarku prichádza do Bratislavy ďalší módny reťazec: Ponúka svetové značky za šokujúco nízke ceny

„Názov je odvodený z anglického slova „store”, ktoré sa spája s obchodom či uskladnením tovaru. Storia tiež môže evokovať ,príbeh', čomu napovedá aj prepojenie s ďalším anglickým slovom ,story'. Ide tak o akúsi fiktívnu krajinu, do ktorej človek príde nakúpiť a nájde v nej vždy všetko, čo potrebuje,“ vysvetľuje Kuklovský význam novej značky.

Retail parky Storia vyrastú na miestach... Foto: Storia
Storia Retail parky Storia vyrastú na miestach bývalých prevádzok Hypernovy.

Prestavbou bez výraznejších stavebných zásahov prejdú priestory Hypernovy v Pezinku, Ružomberku, Lučenci či Nových Zámkoch. Zákazníci z menších miest si v nich nájdu známe obchody a služby pod jednou strechou.

Pod novou značkou Storia sa už od začiatku roka predstavilo sedem retailových parkov. Nachádzajú v Trnave, Leviciach, Rovinke, Myjave, Žiari nad Hronom a dva v Šamoríne. Koncept predajní so samostatným vstupom z exteriéru ponúka rýchlu a jednoduchú alternatívu nakupovania. Súčasťou každého retailového parku je aj vonkajšie bezplatné parkovisko.

Retail park Storia v Leviciach.
Storia Levice, pr, nepouzivat Retail park Storia v Leviciach.

Vo štvrtok 27. apríla k nim pribudlo aj novootvorené nákupné centrum v Pezinku, ktoré je už ôsmym retailovým parkom pod značkou Storia. Na ploche viac ako 5000 m2 ponúka 7 obchodných prevádzok, vyše 140 parkovacích miest aj chodník pre peších. Zákazníci v ňom nakúpia potraviny, módu, potreby pre domácnosť alebo lekárenský sortiment.

Retail park Storia v Pezinku. Foto: Storia
Storia Pezinok Retail park Storia v Pezinku.
Retail park Storia v Pezinku. Foto: Storia
Storia Pezinok Retail park Storia v Pezinku.

Podľa vzoru Pezinku bude spoločnosť 365.invest modernizovať aj ďalšie priestory, o ktorých už prebiehajú rokovania. Hypernova mala u nás celkovo 22 pobočiek, zo Slovenska definitívne odišla v roku 2018.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ