Markizácke seriály v roku 2023: Pripravte sa na nálož noviniek a žánrov, ktoré tu doteraz neboli

Radovan Vávra | 03.01.2023 06:00
dunaj, dunaj k vašim službám, Foto:
Prvé zábery z nového seriálu televízie Markíza - Dunaj, k vašim službám.
Televízia Markíza chce v roku 2023 poriadne zaexperimentovať a priniesť divákom viaceré seriálové novinky. Po rokoch spoliehania sa na overené hity musí trhový líder zariskovať a vystúpiť so svojej komfortnej zóny a pokúsiť sa posunúť svoju pôvodnú tvorbu o level vyššie. Toto uvidíte v roku 2023!

1. Mama na prenájom

Alebo lepšie povedané, náhrada za Oteckov! Práve tento titul sa čoskoro stane novým denným seriálom, o ktorom sa niekoľko mesiacov špekulovalo. Markíza prinesie už na jar 2023 nový romanticko-komediálny denný seriál, ktorý v pracovné podvečery vystrieda niekoľkoročný divácky hit Oteckovia. Vzniká v internej produkcii na základe námetu úspešného tureckého seriálu Moja sladká lož (Benim Tatlı Yalanım resp. My Sweet Lie).

Silvester 2022, markíza, Čítajte aj Silvestrovská sledovanosť: Žiadna sláva! Markíza obišla s prirovnaním o najväčšej prírodnej katastrofe
Takto vyzerá nový denný seriál Markízy! Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Takto vyzerá nový denný seriál Markízy - Mama...

Príťažlivého lekára Martina (Adam Bardy) opustila žena, svojej malej dcérke Hanke (Larisa Mižigar) sa však bál povedať pravdu. Vymyslel si preto milosrdnú lož, že jej mama sa stará o opustené deti v Afrike, ktoré nemajú žiadnych rodičov a potrebujú práve ju. Sám sa však zamotal do svojho klamstva a Hana si teraz myslí, že jej matka príde na oslavu jej šiestych narodenín. Náhoda mu v stave najvyššej núdze privedie do cesty krásnu, ale svojskú Naďu (Martina Zábranská), s ktorou sa dohodne, že zohrá úlohu matky na návšteve. Lenže Hankinými narodeninami sa tento príbeh ani zďaleka neskončí.

Video
the last of us, Čítajte aj Seriálový január: Rok 2023 sa začína bombastickými hitmi! Toto nemôžete zmeškať

2. Dunaj, k vašim službám

Tento seriál môže poriadne zamiešať kartami! Už na jar 2023 plánuje Markíza uviesť na obrazovky svoj úplne prvý výpravný dobový seriál. Píše sa rok 1939 a podobne ako všetky veľké európske mestá už aj Bratislava má svoj moderný obchodný dom. Osudy ľudí s ním spätých vyrozpráva nový seriál, ktorého dej je zasadený do komplikovanej doby vyhlásenia slovenského štátu, kedy Slovensko síce vstupuje do svojej samostatnej existencie, prakticky sa však stáva vazalom nacistického Nemecka a o demokracii môže len snívať.

Takto vyzerá prvý historický seriál Markízy! Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Prvé zábery z nového seriálu televízie Markíza...

Na pozadí týchto historických okolností sa odohrávajú osudy jednotlivých postáv – majiteľov a zamestnancov obchodného domu. Niektoré sú smutné, pravdivé, komické i romantické. Tiež však napínavé, plné dramatických zvratov a fatálnych rozhodnutí.

Seriálová novinka bude doslova nabitá tými najväčšími hereckými esami, diváci sa môžu tešiť na množstvo vizuálne atraktívnych prostredí a krásne dobové kostýmy. Pre Markízu ju natáča spoločnosť Beetle producenta Petra Kelíška, ktorá stojí aj za seriálovým megahitom Druhá šanca.

3. Klamstvo

Po obrovskom úspechu v domovskej Veľkej Británii sa teraz už celosvetový seriálový hit na jar 2023 predstaví aj divákom TV Markíza v jedinečnej slovenskej verzii. Na pohľad romantické rande spustí sled udalostí, ktoré tragickým spôsobom zasiahnu do životov mnohých ľudí. Seriálová novinka z dielne produkčnej spoločnosti Paprika Studios (Pán profesor, Šťastní vs. Šťastní) sa púšťa do na Slovensku zatiaľ neprebádaných žánrových vôd.

Napínavý, psychologicky prepracovaný seriál sa pýta, či má každý príbeh skutočne dve strany a necháva divákov na pochybách až do samého konca. Ona je učiteľka na gymnáziu, on úspešný lekár. Ona je single, on vdovec. Sú si sympatickí. Priťahujú sa. Ona ho po prvom rande konfrontuje so šokujúcim obvinením. On však všetko popiera. Nájsť pravdu je takmer nemožné, pretože dôkazy v prospech ani v neprospech jedného z nich neexistujú. Udalosti napokon začínajú žiť vlastným životom a vyplavia kopec špiny z minulosti ako Laury (Monika Horváthová), tak aj Andreja (Tomáš Maštalír).

4. Pán profesor

Úspešný pôvodný seriál Pán profesor sa už v roku 2023 vráti na obrazovky Markízy s ďalšími premiérovými epizódami. Nekonvenčný stredoškolský učiteľ Samo Vozár, v jedinečnom stvárnení Tomáša Maštalíra, bude aj v 5. sérii riešiť nielen ďalšie problémy svojich študentov, ale aj tie svoje. K tým teraz pribudne už aj jeho vlastné malé dieťa a jeho konečne naplnený vzťah s kolegyňou Klaudiou (Gabriela Marcinková) prechádza neustále ďalšími skúškami.

Diváci sa opäť môžu tešiť na celý pestrý učiteľský zbor Gymnázia Staromestská, ktorý stvárňujú populárni herci Tomáš Maštalír, Gabriela Marcinková, Roman Luknár, Petra Polnišová, či Samo Trnka. Nebudú chýbať ani zaujímavé vedľajšie postavy v podaní takých silných hereckých mien ako Zdena Studenková a Vojtěch Kotek, ktorým zdatne sekundujú mladé nádejné talenty v úlohách študentov.

Tomáš Maštalír v seriáli Pán profesor Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Pán profesor.

5. Výnimočná Nikol

Je späť a jej intelektové nadanie je ešte mimoriadnejšie! Originálny komediálny kriminálny seriál Výnimočná Nikol na obrazovkách Markízy značne zarezonoval a dočkal sa mimoriadne pozitívneho prijatia od divákov aj odbornej verejnosti, v roku 2023 preto bude pokračovať ďalšími premiérovými časťami.

V prvej sérii prijala svojská upratovačka s neuveriteľne vysokým IQ 160 Nikol Tichá (Táňa Pauhofová) ponuku, aby ako konzultantka na kriminálnom oddelení spolu s kapitánom Adamom Kadlecom (Kamil Mikulčík) a jeho tímom s osobitosťou sebe vlastnou rozpletala komplikované prípady vrážd. Aj v novej sezóne bude táto nesúrodá dvojica v každej časti riešiť nový zločin a snažiť sa chytiť iného prešpekulovaného páchateľa. Na scéne sa navyše objaví nová vyšetrovateľka, ktorá si vezme na mušku samotnú Nikol.

Takto vyzerá markizácky seriál Výnimočná Nikol Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Nový seriál Výnimočná Nikol bude mať premiéru...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ