Ďalšie kaskadérske kúsky Toma Cruisa! Po mnohých odkladoch sa pohol dopredu aj nový film Mission: Impossible 7

ml | 01.06.2022 07:00
Mission Impossible Fallout Foto:
Zľava Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Tom Cruise a Ving Rhames vo filme Mission Impossible: Fallout.
Najnovšie pokračovanie akčnej série s Tomom Cruisom bude mať ten najvyšší rozpočet z celej franšízy. Pozrite si trailer!

Filmová séria Mission: Impossible presne vie, čo divák chce. Toma Cruisa a jeho šialené akrobatické kúsky, ktoré robí zásadne bez kaskadérov, jeho divoké jazdy na motorke aj majstrovské úniky pred explóziami.

Najnovší prírastok, ktorý bol veľakrát odkladaný, príde do kín v júli 2023. Bude mať pomerne komplikovaný názov Mission: Impossible – Odplata – Prvá časť (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One). Snímka príde do kín 27 rokov od premiéry úplne prvého filmu z úspešnej akčnej série. Ďalšie pokračovanie, Mission: Impossible – Odplata – Druhá časť, má prísť na veľké plátna len o rok neskôr, v júni 2024.

novinky netflix, kolaz Čítajte aj Júnové filmové novinky na Netflixe: Pripravte sa na bojovú akciu aj sci-fi od režiséra Top Gunu

Spolu s najnovšími dvoma prírastkami do série sa vrátil aj režisér Christopher McQuarrie, ktorý je ako scenárista a režisér podpísaný aj pod piatou a šiestou snímkou z rovnomennej rady. Oba pripravované filmy budú uvedené exkluzívne v kinách (žiadne hybridné uvedenie aj na streamovacích platformách), predovšetkým kvôli naliehaniu Toma Cruisa.

Cruise stvárňuje v obľúbenej akčnej sérii už takmer tri dekády hlavnú úlohu, tajného agenta CIA Ethana Hunta. Spolu s ním účinkuje ako jediný vo všetkých siedmich častiach Ving Rhames, ktorý hrá počítačového experta Luthera Stickella v službách Impossible Missions Force (IMF), divízii CIA.

Od tretieho filmu (z roku 2006) sa pravidelne v sérii objavuje v každom Mission: Impossible filme aj britský herec Simon Pegg, ktorý vystupuje ako agent Benji Dunn. V najnovších dvoch častiach, ktoré majú prísť na plátna v rokoch 2023 a 2024, má dostať jeho postava väčší priestor.

Okrem nich vo filme hrajú Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Hayley Atwell, Henry Czerny, Esai Morales a ďalší.

Pozrite si trailer na ďalšej strane:

Masívny rozpočet, prísne opatrenia

Produkcia filmu Mission: Impossible – Odplata – Prvá časť bola opakovane zastavená kvôli pandémii Covid-19. Tým sa rozpočet vyšplhal na rekordnú sumu 290 miliónov dolárov, pričom ešte nie sú zarátané náklady na propagáciu. Pandémia zmarila nakrúcanie filmu napríklad vo februári 2020, kedy sa natáčanie v Benátkach muselo zrušiť po tom, čo sa severné Taliansko stalo epicentrom pandémie koronavírusu.

zväčšiť Tom Cruise a Hayley Atwell pred kamerami filmu... Foto: SITA/AP, Andrew Medichini
Tom Cruise Tom Cruise a Hayley Atwell pred kamerami filmu "Mission: Impossible 7" .

Keď neskôr obnovili nakrúcanie vo Veľkej Británii, Tom Cruise z vlastných prostriedkov zainvestoval 500-tisíc libier do prenájmu starej výletnej lode, aby sa členovia štábu mohli odizolovať od okolitého sveta a mohli pokračovať v nakrúcaní.

Gray Man, Ryan Gosling Čítajte aj Najlepší špión je ten, ktorého si vôbec nevšimnete. Ryan Gosling sa tento raz pokúsi byť nenápadný

Počas nakrúcania svet obleteli aj videá, ako Tom Cruise vystupuje ostro proti členom štábu, ktorí nedodržiavali prísne hygienické opatrenia súvisiace s pandémiou. Zopár členov štábu údajne aj skončilo.

Siedmy film zo série Mission: Impossible už je v štádiu postprodukcie, ôsmy vo fáze nakrúcania.

Pozrite si oficiálny teaser trailer:

Pozrite si prvé zábery z filmu Mission: Impossible - Odplata - Prvá časť.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ