Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najlepší špión je ten, ktorého si vôbec nevšimnete. Ryan Gosling sa tento raz pokúsi byť nenápadný

V akčnom trileri The Gray Man na Netflixe, ktorý nakrútili aj v Prahe.

27.05.2022 07:00
Gray Man, Ryan Gosling Foto:
Ryan Gosling ako Gray Man.
debata

Najlepší špión je ten, ktorý splynie s davom a je úplne nevýrazný. Pre profesionálneho zabijaka to platí dvojnásobne. V špionážnom trileri The Gray Man (Sivý muž) si Ryan Gosling zahral bývalého agenta, ktorý sa živí ako tieňový zabijak. Snímku, ktorá má na Netflixe premiéru 22. júla, režírujú bratia Joe a Anthony Russoovci. Stoja napríklad za snímkou Avengers: Endgame, ktorá je druhým najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias.

Navalnyj, HBO Max Čítajte aj Najväčší Putinov oponent má film na HBO Max. Producenti ho opisujú ako dokumentárny triler

Ryan Gosling vo filme The Gray Man, ktorý je adaptáciou úspešnej knižnej série, stvárňuje postavu Courta Gentryho. Je to bývalý špičkový agent, ktorého po úteku z väzenia naverbuje CIA na špinavú prácu – vykonávanie neschválených vrážd. Gentry má krycie meno Sierra Six a stáva sa z neho tzv. gray man (sivý muž), čo je v špionážnom svete označenie pre muža v úzadí, ktorý oficiálne ani neexistuje.

Ako agentka Dani Miranda (Ana de Armas) poznamenáva v novom traileri, takíto ľudia sú „bezohľadní záhadní muži, ktorých vy chlapci posielate, keď oficiálne nemôžete poslať nikoho iného.“

Koho ale nasadiť, keď Gray Man odhalí tajomstvá agentúry a stane sa nepohodlným? Vtedy do hry vstupuje Lloyd Hansen (Chris Evans), rebelantský bývalý agent, ktorý je opakom muža v úzadí a predvádza sa na každom kroku. Tohto chlapíka s fúzikmi najali, aby získal od Gentryho citlivé informácie. Naháňačka sa môže začať.

prokurátorka, Čítajte aj Zatrasie Jojka slovenskou seriálovou tvorbou? Televízia potvrdila nakrúcanie ambiciózneho titulu

Film je poctou trilerom zo 70. rokov, ktoré bratia Russoovci milovali, keď vyrastali.

Spomínajú na energiu filmov ako napríklad Francúzska spojka z roku 1971. „Tá energia, ten tlak a zhustený časový rámec, ktoré vás núti pri pozeraní sedieť na kraji sedadla, zatiaľ čo sa odvíja príbeh. The Gray Man má mnoho týchto vlastností,“ hovorí Joe Russo pre Netflix.

A hoci Netflix škrtá rozpočty a ruší projekty, v Gray Manovi vidí veľmi silný potenciál a potvrdil, že má v pláne nakrútiť k nemu prequel aj sequel. Sľubný akčný trhák The Gray Man sa mimochodom nakrúcal aj v Prahe, kde sa točilo napríklad na Hlavnej stanici.

Čo sa týka obsadenia, okrem spomínaných hercov dopĺňa hviezdny kasting. V akčnom trháku si zahrá napríklad Rege-Jean Page, ktorý stvárnil jednu z hlavných postáv v prvej sérii Bridgertonu alebo Jessica Henwicková zo štvrtého Matrixu.

Pozrite si trailer k filmu The Gray Man.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Evans #Ryan Gosling #The Gray Man