Rok 2022 bude nepredstaviteľne dokonalý! Blížia sa bombastické seriálové hity

Radovan Vávra, Pravda | 05.02.2022 07:00
hra o tróny, game of thrones, drogon, Foto:
V roku 2022 sa svetu ukáže aj nová Hra o tróny.
Začínajúci rok bude, čo sa týka seriálov, fantastický. Divákov, po koronakrízach, čaká odmena v podobe skvelých kúskov. Toto je výber toho najlepšieho, čo televízie vopred odavizovali, že nás čaká v roku 2022.

1. Rod draka – House of the Dragon

Tri roky po konci pôvodnej Hry o tróny prichádza prvý hraný spin-off, ktorého sa fanúšikovia nevedia dočkať. HBO dalo zelenú príbehu o rode Targaryenovcov, môžu sa tešiť na vyšinuté charaktery, priehrštie drakov a dej, ktorý stáročia predchádza udalostiam z pôvodného seriálu. Nateraz sa špekuluje, že by sa mohla stihnúť premiéra počas jari tohto roka. Oficiálne televízia hovorí o prvej polovici 2022.

bridgerton, Čítajte aj Netflix v roku 2022 prinesie návrat svojich hitov! Toto si nemôžete nechať ujsť

2. Pán prsteňov – The Lord of the Rings

Streamovacia platforma Amazon Prime Video začiatkom septembra vyrukuje s najdrahším seriálom súčasnosti. Investovala sa neuveriteľná miliarda dolárov do tohto projektu. Je jasné, že seriálová verzia Pána prsteňov musí uspieť. Dej sa zameria na tzv. druhý vek, teda tisícky rokov pred udalosťami z filmového spracovania. Stredozem a jej reálie budú úplne iné. Čo však nebude iné sú postavy, opäť tu budú elfovia, ľudia, čarodejníci, hobiti a samozrejme zlo…

the chair, chair, sandra oh, Čítajte aj Netflix získal veľkú hereckú hviezdu, aby pobavila! No salvy smiechu sa nedostavili
Prvý pohľad na seriálového Pána prsteňov dáva... Foto: Amazon Prime Video
pán prsteňov, lord of the rings, Prvý pohľad na seriálového Pána prsteňov dáva tušiť, že pôjde o naozaj veľkolepé dielo.

3. Stranger Things

Netflix po extrémne dlhých prípravách už v lete 2022 predstaví túžobne očakávanú štvrtú sériu, ktorá prinesie osem nových častí.

The Thing About Pam, renée zellweger, Čítajte aj Po Bridget Jonesovej ďalšia radikálna premena! Renée Zellweger naozaj nespoznáte

4. Letuška – The Flight Attendant

Koncom roka 2019 príjemne prekvapila séria Letuška s Kaley Cuoco z Teórie veľkého tresku, pričom išlo jej prvú úlohu po konci kultového sitkomu. Predviedla sa v odlišnej úlohe, ukázala svoj herecký talent a divákov to bavilo. HBO Max uvedie druhú sériu v roku 2022.

novinky kina Čítajte aj Filmové premiéry: Návrat Vreskotu, Bradley Cooper ako podvodný mentalista aj katastrofické sci-fi
Trailer k prvej sérii.

5. Koruna – The Crown

V novembri 2022 sa s divákom dostane pokračovanie unikátne životopisného seriálu z dielne Netflixu. The Crown sa prehupne do svojej záverečnej tretiny. Fanúšikovia uvidia, opäť, úplne nové obsadenie, ktoré bude vekovo korešpondovať so starnutím britskej kráľovskej rodiny.

6. The Mandalorian

Disney+ nestíha produkovať svoje hrané Star Wars seriály, fanúšikovia sa museli zmieriť s tým, že tretia séria nestihla premiéru v decembri minulého roka. Tvorcovia sľubujú, že ju uvedú v tomto roku.

Trailer k druhej sérii.

7. Príbeh služobníčky – The Handmaid's Tale

Tento rok sa očakáva aj príchod piatej série utopického seriálového hitu. Nepredpokladá sa zopakovanie scenára ako pri produkcii štvrtej série, ktorá mala premiéru až dva roky po trojke.

Trailer k 4. sérii.

8. The Walking Dead

V tomto roku svoj úplne posledný príbeh aj kultový seriál The Walking Dead. Pôvodný seriál sa skončí po jedenástich sériách. Nebude to však úplný koniec. Vybrané postavy dostanú nový spin-off, ktorý sa dostane na obrazovky v roku 2023.

9. Star Trek: Strange New Worlds

Tohto spracovania sa kultoví fanúšikovia nevedia dočkať. Vrátia sa obľúbené postavy, legendárna vesmírna loď a putovanie vesmírom. Bude z toho hit ako zo Star Trek: Discovery?

10. Star Trek: Picard

Do vysielania sa dostane aj druhá séria spin-offu o Picardovi. Na scénu sa vráti milovaný vesmírny generál a jeho noví kolegovia a opäť sa bude zachraňovať vesmír! Nová séria má stanovenú premiéru na februára 2022.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ