Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS pripravuje veľký konkurz na redaktorov. Posilniť chce regionálne spravodajstvo

Konkurz by sa mal realizovať v polovici februára.

13.01.2023 06:00
RTVS mlynská dolina Foto: ,
Budova Slovenskej televízie v Mlynskej doline v Bratislave.
debata
20200716 rtvs 003714948 Čítajte aj Nová posila v RTVS. Do spravodajstva prichádza jeden z najskúsenejších redaktorov Markízy

RTVS pripravuje v polovici februára veľký konkurz na redaktorov verejnoprávneho média. Konkurz sa uskutoční okrem Bratislavy aj v regionálnych štúdiách v Banskej Bystrici a Košiciach. Na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS to oznámila riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky Anna Sámelová.

„Budeme hľadať nielen redaktorov do spravodajstva, ale aj dátových analytikov a rešeršistov,“ uviedla Sámelová. Dôvodom organizácie konkurzu aj v regionálnych centrách je podľa jej slov zjednodušiť možnosť účasti na konkurze, ale tiež priamo posilniť regionálne spravodajstvo.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Machaj: Ukončenie zmluvy s Vagovičom Rada RTVS neovplyvnila, jeho vyjadrenia nie sú úplne korektné

Výrazný personálny deficit vníma Sámelová najmä pri pokrývanú diania v regiónoch západného Slovenska. „Nemáme redaktora na Záhorí, na Žitnom ostrove ani na Myjave,“ upozornila. Doterajšie riešenie zastúpenia spravodajstva o dianí v týchto lokalitách redaktormi z Bratislavy považuje za nedostatočné a trvalo neudržateľné.

Anna Sámelová sa stala riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS na začiatku januára tohto roka. Vo funkcii nahradila Miroslava Frindta, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie po odvolaní Márie Hlucháňovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS