Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Drogová kráľovná Griselda vtrhla na Netflix: Ukáže vám, ako to vyzerá, keď svet narkotík ovládne žena

Na Netflix dorazil "nástupca" Narcos, narkobiznis tentokrát ovládne žena.

28.01.2024 00:00
Griselda Foto:
debata

Miami v 70-tych a 80-tych rokoch bolo úplne iným miestom, akým je dnes. V tom čase tak „vládla“ krstná mama drogových kartelov Griselda Blanco, známa ako „La Madrina“. Ovládala kokaínový biznis a kvôli svojim cieľom neváhala ísť aj cez mŕtvoly.

Na Netflix dorazila miniséria z prostredia drogového biznisu Griselda. „Krstná mama“ kartelov Griselda Blanco je mocnou ženou, ktorá ovláda drogový biznis. V hlavnej úlohe sa predstavila Sofia Vergara, ktorá doteraz hrala najmä v komediálnych seriáloch, najznámejším je The Modern Family.

O seriáli sa hovorí ako o duchovnom nástupcovi populárneho seriálu Narcos. Očakávania sú tak naozaj vysoké. Griselda Blanco mala najväčší biznis v Miami na prelome 70. a 80. rokov, a dokonca si ju všimol aj Pablo Escobar a nezastavila sa pred ničím.

Kriminálna balada je podľa svetových kritikou naozaj zaujímavá, zároveň však tvrdia, že sa Narcos nevyrovná. Kritici však oceňujú hudbu, ktorá seriál sprevádza, ale aj skvelé kostýmy. Rovnako hovoria o tom, že Sofia Vergara sa dramatickej úlohy chytila naozaj dobre a ukázala, čo v nej je. Práve ona podľa kritikov dáva seriálu náboj v inak nie až tak dobrom príbehu – neiktorí kritici tvrdia, že dej je pomerne prázdny a nezaujímavý. Portál The Wrap ale uvádza, že ide o fantastický seriál, pri ktorom diváci rozhodne nebudú sklamaní.

Barbie Čítajte viac Fanúšikovia Barbie šalejú: Nominácie na Oscary nie sú fér, ukazujú iróniu ako vystrihnutú z filmu

Griselda ponúka veľa drámy, ale aj akčných scén. Sofia Vergara dodáva seriálu eleganciu, v drogovom prostredí pôsobí veľmi zaujímavo – svoje boje zvádza nielen ako drogová kráľovná, ale aj ako žena, ktorá si musí v tvrdom prostredí vydobyť rešpekt.

Kritici sa zhodujú, že milovníci krimi a seriálov o drogovom biznise si prídu na svoje. Na Netflixe sa seriál objavil 25. januára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Griselda