Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia veľká seriálová premiéra: Slováci si budú môcť pozrieť atraktívny svetový hit

Fanúšikovia zombíkov sa musia mať na pozore. Na Slovensko zavíta Daryl Dixon!

08.04.2024 00:00
walking dead, daryl dixon, Foto:
Slovenská mutácia televízie AMC už 8. apríla uvedie premiéru spin-offu The Walking Dead: Daryl Dixon.
debata

Nový spin-off seriál zameraný na ďalšie dobrodružstvá obľúbenej postavy konečne mieri na Slovensko. Prvú epizódu uvedie televízia AMC už 8. apríla o 22:00.

V pôvodnej komiksovej predlohe seriálu The Walking Dead by ste len márne hľadali postavu Daryla Dixona, ale v televíznej verzii sa stal veľmi dôležitou a nepostrádateľnou súčasťou. Až natoľko, že sa po ukončení pôvodného seriálu dočkal vlastnej série.

Daryl Dixon, ktorého stvárnil Norman Reedus, je mladším bratom Merla Dixona a zároveň jedným z preživších apokalypsy. Na rozdiel od svojho brata nie je taký tvrdý, ale obaja majú násilnícke sklony. Nie je prekvapujúce, že ich detstvo bolo plné násilia. Daryl je však skvelý stopár a lovec, ktorého kuša nikdy neminie cieľ. Napriek tomu dlho žil v tieni svojho staršieho brata. Po Merlovom zmiznutí sa pridáva k skupine, v ktorej sa stáva pravou rukou vodcu. Daryl sa nakoniec stáva najdlhšie žijúcou postavou seriálu The Walking Dead a jeho samostatný príbeh sa začína formovať v momente, keď opúšťa Spoločenstvo.

Vedený osudom sa Daryl Dixon dostáva k brehom Francúzska, ktoré sa nachádza v troskách, ale vytrvalo vzdoruje hrozbe mŕtvych. Hneď po svojom príchode Daryl nechtiac ohrozí život mladého chlapca s privilegovaným postavením v rámci vznikajúceho náboženského hnutia. Uzavrú spolu dohodu, Daryl chlapcovi pomôže, ak mu na oplátku jeho ľudia pomôžu s návratom do Ameriky. Skôr než sa tak stane, musia sa však vysporiadať s reťazcom násilných udalostí.

Dobrou správou je, že seriál mal veľký úspech u divákov a druhá séria bude mať premiéru počas tohto leta v USA. Dá sa očakávať, že nebude trvať dlho a premiéry sa dočká aj u nás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Walking Dead: Daryl Dixon