Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ukrutne dlhá pauza pred rozlúčkovou sériou: Tento seriál tromfol aj Hru o tróny

Tak toto rozhodne nepoteší. Vieme, kedy sa vráti Príbeh služobníčky.

04.04.2024 06:00
príbeh služobníčky, Foto:
Rozlúčková séria Príbehu služobníčky dorazí až v roku 2025.
debata

Asi by to čakal len málokto, ale Príbeh služobníčky tromfol v dĺžke pauzy medzi sériami aj Hru o tróny. Rozlúčková šiesta séria dorazí niekedy v roku 2025. Piata séria mala premiéru na jeseň 2022, prestávka sa tak natiahne na viac ako tri roky! Pôvodne šiesta séria mala mať premiéru v roku 2024, avšak minuloročný štrajk scenáristov a hercov, ktorý trval šesť mesiacov výrazne zmenil plány streamovacej služby Hulu. Na Slovensku seriál uvádza HBO Max. Navyše hlavná predstaviteľka Elisabeth Moss čaká svoje prvé dieťa a na pár mesiacov si dáva pauza od nakrúcania.

Posledné roky boli pre Moss doslova žatvou. Popri Príbehu služobníčky, ktorý ju vystrelil medzi najvychytenejšie seriálové herečky súčasnosti, nakrútila viacero televíznych filmov a minisérií a doslova sa nezastavila. Podľa jej slov sa na návrat do Gileádu svedomito pripravuje a učí sa scenáre. Prípravy a samotné nakrúcanie by malo prebehnúť ešte tento rok počas leta a jesene. Avšak premiéry sa dočká až budúci rok, keďže rozlúčka s týmto kultovým seriálom bude veľkolepá.

Piata séria sa končila vybičovaným dejom. June s dcérou sa ocitla v utečeneckom vlaku, kým jej manžela Luka zatkli a opäť sa ich cesty rozdelili. Šok prišiel v momente, keď vo vlaku narazila na svoju úhlavnú nepriateľku Serenu s jej osirelým synom. Odveké nepriateľky sa tak budú musieť spojiť, aby zabezpečili svoje prežitie pred rozrastajúcim sa zlom v podobe Gileádu.

S posunom premiéry šiestej série sa odsúva aj štart pripravovaného spin-off seriálu. Hoci sa Príbeh služobníčky blíži ku koncu, diváci z Gileádu rozhodne neodídu. Už teraz sa aktívne pracuje na spin-offe, ktorý vychádza z nového „pokračovania“ z pera Margaret Atwood s názvom The Testaments (Svedectvá), ktorý sleduje udalosti niekoľko rokov po udalostiach z pôvodného seriálu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Príbeh služobníčky