Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Hit na Netflixe zachraňuje hlavná hrdinka. Inak je to premárnená šanca na skvelý bizarný seriál

Verdikt

Nebyť hlavnej postave, pri ktorej, ako jedinej, tvorcovia ako tak nabrali odvahu a vytvorili komplexný charakter s viacerými vrstvami a veľkým progresom od prvej až po poslednú časť, tak Wednesday by mala veľký problém. Jenna Ortega dodáva svojej postave všetko, čo potrebuje, od temnoty, ale až po vnútornú krehkosť a osobnostný boj, ktorý zvádza vo svojom vnútri. Zároveň pri nej funguje aj scenár, ktorý síce neustále pripomína, že Addamsovci sú divní, čo všetci dobre vedia, no viaceré hlášky niekoľkokrát dobre zarezonovali. Treba spomenúť aj fantastické scény s bálu, kde Ortega predviedla ikonický tanec, ktorý sa stal na sociálnych sieťach virálnym, ale aj vtipnú scénu s červenou farbou a následne sklamanie Wednesday, že nejde o krv.

Zostáva len dúfať, že v druhej sérii sa nebudú tvorcovia viac pritvrdiť a najmä využijú potenciál viacerých postáv. Väčšiu hĺbku si pýta Morticia s Gomezom, ktorých stvárnila Katherine Zeta-Jones a Luis Guzmán. Z tejto rodiny by sa dal vytrieskať naozaj kvalitný materiál a dať definitívne zbohom prihlúplemu nútenému komediálnemu vyobrazeniu, ktorého sa doteraz dočkali.

Prvá séria Wednesday je napokon príjemná oddychovka, ktorá výborne poslúži ako víkendová vata počas dlhých zimných večerov. V seriáli si každý niečo nájde, no nedá sa ubrániť dojmu, že tomu celému čosi chýba a chcelo by to viac atmosféry a lepších charakterov. Treba si však naplno užiť hlavnú postavu a jej hereckú predstaviteľku, ktorá výrazne zachránila celý výsledok.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Wednesday #Jenna Ortega