Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Od vína k pivu. V novom seriáli si zahrajú aj Bolek Polívka a Eva Holubová

Česká seriálová novinka prinesie humorný príbeh z horkého sveta piva.

14.08.2022 06:00
Hořký svět Foto:
Eva Holubová a Bolek Polívka v jesennej seriálovej novinke Hořký svět.
debata
miňo Čítajte aj Nedele bez Pečie celé Slovensko, soboty bez Záhad tela a koniec Trojky. Aj to sú plány šéfa RTVS

Nielen na Slovensku, ale aj v Česku pripravujú televízie na jesennú sezónu množstvo seriálových noviniek. Jednu pripravuje aj televízia Prima, ktorá sa doposiaľ zameriavala skôr na prostredie moravských viníc, či už v seriáli Vinaři či pripravovanom seriáli Pálava.

Prvá jesenná novinka však prinesie príbeh z úplne iného prostredie. Keďže Česi sú známi svojím pivom, bude nová osemdielna humorná séria Hořký svět práve o živote s pivom.

joj, Čítajte aj Jeseň na Jojke: Návrat seriálových hitov, pripravte sa na premiéry nových formátov

Mladý hrdina Štepán Berka (Matouš Ruml) príde o dobre platenú prácu v banke. Namiesto povýšenia, ktoré očakáva, dostane padáka a stane sa z neho muž v domácnosti a otec malého Honzíka (Nathanael Ruml) na plný úväzok. Rozhodne sa nájsť nový zmysel života a prácu.

„Štepán je ako mnoho mužov. Vo svojom živote dosiahol určitú pozíciu. Má ženu, dieťa, stálu prácu, a nepremýšľa, či je šťastný. Pracuje v banke, kde ho to veľmi nebaví, so svojou ženou sa majú radi, potom mu ale zomrie otec, príde o prácu, a zrazu sa zistí, že by so svojím životom mohol niečo urobiť, ale nezačne veľmi dobre. Chytí sa piva a rozbehne sa jazda,“ opisuje svoju seriálovú úlohu Matouš Ruml.

Manželka Veronika (Berenika Kohoutová) pracuje v nemocnici ako vrchná sestra a nakladá si toľko služieb, že to v jednej chvíli prestane stíhať a stratí s manželom trpezlivosť. „Je to veľmi praktická a racionálna žena, ale láska k mužovi ju prinúti k tomu, aby sa časom pridala na jeho stranu. Páči sa mi na nej, že si napokon k tomu pivu nájde cestu. Nebude, samozrejme, priamočiara, ale nakoniec to dobre dopadne,“ sľubuje Berenika Kohoutová.

Seriál Hořký svět Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Matouš Ruml, Berenika Kohoutová a Nathanael...

Štepánovi sa hneď na začiatku rozpadne rodina a rozhodne sa ju získať späť. S pomocou skrachovaného sládka Bolka (Bolek Polívka) sa pokúsi rozbehnúť rodinný minipivovar, ktorý zdedí s bratom Michalom (Jakub Štáfek) po otcovi. S tým ale nesúhlasí Štepánova matka Hana (Eva Holubová) a pokúša sa svoju polovicu pivovaru predať.

Štepán sa snaží kupcov odradiť a presvedčí svojich kamarátov, aby sa k nemu pridali a stali sa jeho spoluvlastníkmi. Štepán s Bolkom im sľúbia, že do roka môžu vyhrať Pivný festival, kde je prvá cena spojená s finančným bonusom, a tým pádom sa podiely zhodnotia.

markíza, Čítajte aj Jeseň na Markíze: Po ťažkej sezóne predstavuje program plný najsilnejších premiér

Pivovar dostáva pôžičku a začne prechádzať rekonštrukciou. Do toho sa v pivovare objaví aj Tereza (Barbora Černá), dcéra Bolka, ktorá má ale o svojho otca alkoholika strach. Veľmi dobre si pamätá na detstvo, ktoré bolo plné otcových alkoholových eskapád. Nakoniec ale na spoluprácu kývne a začne obom v pivovare pomáhať. Príbeh rodinného pivovaru však odhalí aj jedno rodinné tajomstvo…

V seriáli sa predstaví aj hviezda filmu Vyšehrad: Fylm Jakub Štáfek či Václav Kopta, Tomáš Měcháček a ďalší. Slovenskí diváci seriál uvidia už na jeseň na kanáli Prima PLUS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #české seriály