Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

OBRAZOM: V RTVS sa ticho protestovalo. Takto vyzeral čierny deň

Takto vyzeral Čierny deň RTVS v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

25.04.2024 19:15
Čierny deň RTVS STV Bratislava Foto:
Čierny deň RTVS v Slovenskej televízii v Mlynskej doline v Bratislave.
debata (19)

Koordinačný výbor iniciatívy zamestnancov RTVS dnes, vo štvrtok 25. apríla, v priestoroch všetkých štúdií telerozhlasu zorganizoval „čierny deň“, v rámci ktorého zamestnanci prišli do práce odetí symbolicky do čiernej, smútočnej farby.

„Tento akt symbolizuje pomyselné úmrtie slobody, nezávislosti a verejnoprávnosti v prípade zániku a politického ovládnutia verejnoprávneho telerozhlasu,“ uvádzajú.

Čierny deň RTVS Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Čierny deň RTVS v Slovenskej televízii v...

Symbolický protest reaguje na návrh zákona ministerstva kultúry, ktorý schválila vláda v stredu (25.4.). Zákon mení Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS) na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). K návrhu zákona sa kriticky vyjadrila aj samotná RTVS.

RTVS Mlynská dolina Čítajte viac Čierny deň RTVS: Zamestnanci a spolupracovníci vyhlásili symbolický protest proti vládnemu zákonu

Boj o nezávislosť verejnoprávnej inštitúcie nevzdávajú ani jej zamestnanci a spolupracovníci. Obávajú sa zásahov do spravodajstva, ktoré čelí dlhodobým atakom politikov. Už včera (24.4.) v protestnom videu apelovali na politikov, aby ponechali inštitúciu bez zásahov. „Nechceme robiť politiku. Chceme len každý deň prísť do práce, ktorú milujeme a robiť ju najlepšie ako vieme. Bez strachu, výčitiek a kompromisov,“ uviedli.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #situácia v RTVS