Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jedinečná silueta v tvare písmena M: Luxusné bývanie v bratislavskom „novom Manhattane“ sa stáva realitou

Nový projekt Metropolis smeruje k dokončeniu. Do bratislavského downtownu prinesie unikátny dizajn.

23.10.2023 06:00
Metropolis Foto:
Výhľad z terasy v prémiovom byte na najvyšších poschodiach projektu Metropolis.
debata
Bratislava Čítajte aj Prieskum: Za čo sa Bratislavčania najviac hanbia a na čo sú najviac hrdí?

Výstavba rezidenčného projektu Metropolis, ktorý vyrastá v novom centre Bratislavy, pomaly finišuje. Developer ukončil hrubú stavbu, hydroizolácie i okná. Ukončenie stavby je naplánované na prvý kvartál 2024, kolaudácia na júl 2024.

Dve veže Metropolisu patria so svojimi 63 metrami k najvyšším v lokalite. Na trh prinesú na 16 a 18 podlažiach 292 bytov a apartmánov, predzáhradky aj semiprivátnu záhradu. Na prvých dvoch podlažiach vzniknú priestory pre služby a občiansku vybavenosť. Súčasťou by mali byť tiež coworkingy, reštaurácie či kaviarne.

Pozrite si vizualizáciu projektu Metropolis:
Video

Jedinečný dizajn v dynamickej štvrti

Projekt Metropolis sa nachádza v novej dynamickej štvrti Bratislavy, prezývanej aj „nový Manhattan“, na Bottovej ulici. Táto bývalá priemyselná štvrť je v posledných desiatich rokoch atraktívna najmä pre investorov, developerov a medzinárodných architektov, ktorí majú záujem o vytvorenie projektov moderných kancelárií, rezidencií, služieb a hotelov.

Metropolis pôsobí oproti výškovým budovám v susedstve decentne, no je neprehliadnuteľný. Silueta budovy v tvare písmena „M“ vytvára ikonickú identitu a teplé tóny fasád, obklady z prírodných materiálov a ďalšie detaily dodávajú architektúre nadčasový a zároveň príjemný rozmer.

Projekt ponúka rôzne výmery bytov, od malých jednotiek, cez dvoj- a trojizbové byty až po prémiové štvor- a päťizbové byty byty na najvyšších podlažiach s terasami, ktoré sa vyznačujú najkrajšími výhľadmi. Byty na prízemí zase disponujú predzáhradkami.

Pozrite si vizualizáciu projektu Metropolis, ako bude vyzerať po dokončení:
Vizualizácia projektu Metropolis Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia terás v prémiových bytoch projektu...

Zeleň, parčík, predzáhradky

Ceny bytov sú na podobnej úrovne ako napríklad v Sky Parku alebo Vydrici. Najluxusnejšie byty sú porovnateľné s cenami v Eurovea 2.

Najmenšie jednoizbové byty s výmerou od 34 m2 sa začínajú na 275-tisíc eur, dvojizbové majú cenu od 374-tisíc eur a trojizbové od 479-tisíc eur. Prémiové štvorizbové byty s výmerou 164 – 227 m2 vrátane exteriéru majú cenovku od 900-tisíc eur. Cenu najväčšieho päťizbového bytu s výmerou až 259 m2 vrátane exteriéru developer uvádza len na vyžiadanie.

V projekte Metropolis majú byty na prízemí... Foto: Mint Investments
Metropolis V projekte Metropolis majú byty na prízemí predzáhradky s výmerou až viac ako 100 m2.

Súčasťou každého bytu je balkón alebo terasa s výmerou až do 179 m2. Byty na prízemí disponujú predzáhradkami s výmerou až viac ako 100 m2. Na južnej hranici projektu je parčík so zelenými plochami na trávenie voľného času a detským ihriskom.

Spoločné priestory tvoria recepcia a výťahové lobby, ktoré sú presklené s výhľadom do okolia budovy. V projekte sa budú nachádzať aj delivery boxy na doručovanie jedla či iných zásielok. Parter projektu je venovaný obchodným prevádzkam so zameraním na služby. Komerčná zóna je prepojená s ulicou a možnosťou prevádzky obchodu, ateliéru alebo kancelárie.

Komerčná zóna projektu Metropois bude prepojená... Foto: Mint Investments
Metropolis Komerčná zóna projektu Metropois bude prepojená s ulicou a možnosťou prevádzky obchodu, ateliéru alebo kancelárie.

Bez radiátorov a klimatizácie

Celá stavba z ekologického hľadiska dbá na trvalú udržateľnosť. Rezidentom ponúka tie najmodernejšie technológie novej generácie už v štandardnom vybavení, ktoré je účelne navrhnuté tak, aby maximálne šetrilo energiou a zároveň poskytovalo dostatočný komfort.

V bytoch sa nenachádzajú radiátory ani klimatizačné jednotky. Systém stropného kúrenia a chladenia je ekonomický a ekologický, vytvára zdravšie prostredie a umožňuje samostatnú reguláciu teploty v každej miestnosti v ktoromkoľvek ročnom období.

Stropné kúrenie funguje na princípe sálavého tepla, stropné chladenie je bezprievanové, nevíri prach a nie je potrebné ho čistiť od baktérií ako klimatizáciu. Prevádzkovo je systém nenáročný a nevyžaduje si údržbu. Vetranie je riešené centrálne riadeným inteligentným systémom rekuperácie.

Všetky byty v projekte Metropolis budú... Foto: Mint Investments
Metropolis Všetky byty v projekte Metropolis budú maximálne presvetlené.

Projekt Metropolis má už na konte ocenenie CIJ Best Upcoming Residential Development of 2022 in Slovakia. Developerská spoločnosť Mint Investments od začiatku cielila na to, aby projekt disponoval certifikátom najvyššej energetickej udržateľnosti A0, kde sa úspora energií pohybuje na úrovni 20 až 25 percent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Metropolis #developerský projekt #Mint Investments