Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na mieste schátranej Hypernovy vyrástlo nové nákupné centrum. Ponúka mix známych značiek

Nové nákupné centrum pribudlo na severe Slovenska.

21.03.2024 16:37
OC Spektrum Ružomberok Foto:
Vizualizácia OC Spektrum Ružomberok.
debata (3)

Po približne roku stavebných prác otvorili dnes, vo štvrtok 21. marca, v Ružomberku nové nákupné centrum. Stojí na základoch schátraného objektu bývalej Hypernovy. Lokalita sa nachádza v susedstve kaštieľa, neďaleko centrálneho námestia a železničnej stanice.

nový ident RTVS Čítajte aj RTVS sa prezliekla do nového šatu: Mení vizuálny štýl Jednotky, zmena nastáva v čase turbulentných zmien

Nové obchodné centrum Spektrum vzniklo na ploche 4700 metrov štvorcových pri hlavnom cestnom ťahu mestom. Obyvateľom a návštevníkom ponúka mix obchodov. Nájdu v ňom prevádzky značiek Terno, Pepco, Tedi, DM Drogerie, Sinsay a Action, ktorá po necelom roku na Slovensku otvorila už svoju sedemnástu predajňu. Zákazníci majú k dispozícii 120 parkovacích miest, ktoré môžu využívať bez poplatkov.

Vizualizácia OC Spektrum Ružomberok. Foto: Mayflower Group
OC Spektrum Ružomberok Vizualizácia OC Spektrum Ružomberok.

„V súlade s modernými trendmi sme pri prestavbe kládli veľký dôraz na ekologické a energeticky úsporné riešenia. Hoci prestavba starej Hypernovy bola vzhľadom na charakter lokality výzvou, zvolené materiály nám umožnili vytvoriť atraktívne a ekologicky udržateľné obchodné centrum, ktoré oživí lokalitu v centre mesta,“ uviedol partner v spoločnosti Mayflower Group Lukáš Šarközi.

Projekt s investičnou hodnotou 11 miliónov eur prinesie do regiónu približne 100 nových pracovných miest. Developer avizoval, že bude pokračovať v rozširovaní značky. Len v lete minulého roka otvoril OC Spektrum v Rimavskej Sobote a aktuálne prebiehajú práce aj na ďalších projektoch v regiónoch.

OC Spektrum Rimavská Sobota Foto: Mayflower Group
OC Spektrum Rimavská Sobota OC Spektrum Rimavská Sobota

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #obchodné reťazce