Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

matthew_kinggg: Nuda cez koronu mala aj pozitíva, začal nakrúcať vtipné videá

V našej letnej rubrike predstavujeme ďalšieho influencera, ktorý nás baví. Zoznámte sa s Matejom Mišiakom známym ako matthew_kinggg.

16.07.2022 06:00
Matej Mišiak matthew_kinggg Foto:
Influencer Matej Mišiak, ktorý je známy ako matthew_kinggg.
debata
Martin Pyco Rausch Čítajte aj MrPYCO: Robím všetko preto, aby ste na mojom profile dostali na niečo chuť

„Všetko sa začalo, keď bol vyhlásený celoštátny lockdown. Doma som sa veľmi nudil. Nemal som čo robiť. Tak mi napadlo, čo tak skúsiť natáčať videa? A podarilo sa. Je to už vyše roka a som nesmierne rád, že som to začal robiť,“ hovorí Matej Mišiak, ktorý je na Tiktoku a Instagrame známy ako matthew_kinggg.

Ak si chcete pripomenúť školské časy, jeho dôveryhodné stvárnenie učiteľky vás zabaví. Prítomné sú vždy štrngajúce kľúče a nechýba ani fiktívna žiačka Kata, s ktorou už treba niečo robiť.

@matthew_kinggg #foryoupage #fypシ #teacher #kata ♬ original sound - Matej Mišiak

Ako vyzerá váš typický pracovný deň?

Môžem povedať, že ja typický pracovný deň nemám. Každý deň je úplne iný, čo som veľmi rád, lebo nežijem dookola ten istý stereotyp. Ubíjalo by ma to. Niektoré dni sa snažím venovať iba natáčaniu videí a popri tom uvariť nejaké fajn jedlo. Niekedy mám zas dni, ktoré by som najradšej celý deň preležal v posteli.

Aká je vaša ranná rutina? Čo vás naštartuje?

Keď sa už dostanem z postele von, čo je pre mňa najväčší boj, moje prvé kroky vedú do kúpeľne. Preberie ma, keď sa osprchujem letnou vodou, alebo len si opláchnuť tvár studenou. To zvyčajne pomáha najviac. Keď som ešte chodil do školy, nikdy som neraňajkoval. Nebol som zvyknutý a bývalo mi zle. Dnes si už štart do nového dňa neviem bez raňajok predstaviť. Pečivo, nejaké maslo, šunka, syr a veľa zeleniny, to je moje. Samozrejme, šálka silnej kávy mi len pomôže naštartovať sa do pracovného dňa.

Kde a kedy prichádza inšpirácia?

Kdekoľvek a kedykoľvek. Je jedno, či som na nákupe, či cestujem, alebo len tak oddychujem v posteli. Keď mi napadne nejaká zabudnutá spomienka zo školy, hneď si ju zapíšem. V telefóne mám priečinok v poznámkach, kde si tieto inšpirácie na videá zapisujem. Pri natáčaní videí si to vždy všetko pozriem.

Ako dlho vzniká vytvorenie príspevku na jednotlivé sociálne siete?

Každé jedno video je individuálne. Niektoré mám natočené behom pár minút, pri niektorých zas strávim hodiny. Zvyčajne natáčam viac videí naraz, takže to niekedy trvá dlhšie. Záleží aj na tom, či video treba strihať alebo nejako upraviť.

Koľko ľudí na ňom pracuje?

Všetky moje videá a príspevky na sociálnych sieťach, ktoré vidíte, je práca mňa samotného. Všetko si spravím sám. Takto mi to vyhovuje, lebo mám všetko pod kontrolou. Zatiaľ sa to dá stíhať, ale uvidíme do budúcna, či mi nebude niekto pomáhať.

Kedy ste začali byť aktívny na sociálnych sieťach?

Všetko sa začalo, keď bol vyhlásený celoštátny lockdown. Doma som sa veľmi nudil. Nemal som čo robiť. Tak mi napadlo, čo tak skúsiť natáčať videa? A podarilo sa. Je to už vyše roka a som nesmierne rád, že som to začal robiť.

Čo bolo impulzom?

Určite moja nevedomosť, že čo očakávam od života. Stále mi to nejak neprichádzalo. Chcel som skúsiť niečo nové. Už od skorého veku som rád ľudí bavil. Chcel som to využiť. Keďže skoro všetci už žijeme v online svete, tak prečo to nevyužiť? Impulz sa len stupňoval, keď mi chodilo a stále aj chodí neskutočné množstvo podporných spätných väzieb priamo od mojich fanúšikov.

Prečo by mali ľudia sledovať váš profil?

Kto sa chce zabaviť alebo vrátiť sa späť do školy, tak si určite príde na svoje. Myslím si ,že veľa ľudom vyčarím úsmev na tvári. Predsa život bez humoru by nemal zmysel a všetci to v tomto hektickom svete potrebujeme. Rád chodím aj na výlety po Európe, takže sa ľudia môžu dozvedieť zaujímavosti aj z cestovania.

Ktoré profily sledujete vy?

Väčšinou sledujem profily, ktoré rozšíria moje vedomosti. Snažím sa načerpať nové informácie. Veľmi rád si pozriem aj profily, ktoré sa venujú cestovaniu. Tipy na dovolenkové destinácie a zaujímavosti, to ja môžem. Tiež sledujem veľa influencerov, lebo ma baví pozerať si ich každodenný život. Mám tam aj pár spravodajských profilov, nech viem, čo sa deje vo svete.

Ako dlho dokážete byť offline?

Fúúúha, neskúšal som to dlhú dobu. Naposledy ešte asi, keď sa mi pokazil telefón. Budem úprimný, myslím si, že maximálne tak jeden deň. Už som natoľko zvyknutý byť stále online, že by to bolo pre mňa ťažké. Veľa ľudí si povie, že nie sú závislí na sociálnych sieťach, ale ani si neuvedomujeme, že každý je svojím spôsobom závislý.

Aké je vaša vysnívaná dovolenková destinácia?

Ako dieťa som sníval navštíviť New York. Postupom času ma to nejak prešlo. Samozrejme, že by som chcel New York navštíviť, teraz ale hľadám miesto, kde nájdem svoj pokoj. Nemám vysnívanú dovolenkovú destináciu. Stačí mi teplo, nádherná pláž a dobré jedlo.

Aká je realita? Kde budete tento rok dovolenkovať?

Ja nechodím na dovolenky, nazývam to výlety. Tento rok som obehal skoro celé Taliansko. Ešte mám pár miest, ktoré by som chcel v Taliansku navštíviť a dúfam, že sa mi to podarí. Takže, samozrejme, Taliansko a pred Vianocami by som chcel ísť do Dubaja. Uvidíme, či sa mi to podarí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #influenceri