Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Extraktori zamierili za hranice: Špionážny seriál má na konte veľký úspech, zaujal v zahraničí

Seriál Extraktori prichádza s historickým prvým zahraničným vysielaním.

19.02.2024 06:00
extraktori, Foto:
Seriál Extraktori je dostupný na streamovacej službe Voyo.
debata
To se vysvětlí, soudruzi! Čítajte aj Také naše Akty X so súdruhmi, eštebákmi a priehrštím humoru. Seriálová novinka kombinuje sci-fi s paródiou a detektívkou

Seriál Extraktori sleduje činnosť tajnej spravodajskej rozviedky, ktorá má za úlohu postarať sa o českých občanov, ktorí sa ocitli v núdzi a pomáhať im s návratom domov. Teraz mieria na prestížny medzinárodný filmový festival v Berlíne.

Šesťdielny špionážny triler Extraktori je historicky prvým „vývozným artiklom“ z dielne Voyo Originál. Svojím poňatím, témou, výpravou a obsadením totiž zaujal významného zahraničného distribútora Keshet International (KI). Teraz Extraktorov čaká cesta na Berlinale, do Londýna a do ďalších krajín Európy i celého sveta. Prvé zo zahraničných uvedení prebehnú 19. a 20. februára práve na prestížnom festivale v Berlíne.

Zábery zo seriálu Extraktori Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky

Pod krídla svetového distribútora

„Keshet International je významný svetový distribútor, pod ktorého krídlami vyrážajú do vzdialených krajín tie najlepšie seriály z Európy aj zo sveta. Slovo tejto firmy má veľkú váhu a keď už si vyberú dielo, o ktoré sa budú starať, znamená to automaticky dôkaz kvality. Je teda dosť možné, že o pár týždňov už budú Leone, Tedovi a Petrovi fandiť aj diváci v Škandinávii, na Blízkom východe alebo v Južnej Amerike. Kto vie,“ vysvetľuje kreatívna producentka Voyo Lenka Szántó.

Za Extraktormi stojí skúsený tím filmárov, ktorí strávili viac ako mesiac v Turecku, kde ich čakalo náročné natáčanie „pod dozorom“ miestnej polície. Scenár napísal Jan Stehlík (#martyisdead ocenený cenou Emmy) podľa námetu investigatívneho novinára Jaroslava Kmentu, réžiu mal pod palcom Roman Kašparovský.

Foto: TV Markíza
zábery zo seriálu Extraktori

Seriál sleduje činnosť tajnej spravodajskej rozviedky, ktorá má za úlohu postarať sa o českých občanov, ktorí sa ocitli v núdzi a pomáhať im s návratom domov. Tím (Jan Révai a Jakub Štáfek) pod vedením Leony Váchovej (Pavla Gajdošíková) tak rieši prípad dvoch Češiek (Michaela Petřeková a Gabriela Heclová), ktoré boli unesené počas cesty do Indie. Spustí sa tak záchranná misia plná zákulisných politických hier vrátane spolupráce so CIA.

Realistické medzinárodné tajné operácie

„Oceňujem, ako seriál vierohodne a realisticky zobrazuje medzinárodné tajné operácie. To, že scenár predpisuje hercom rozsiahle množstvo anglických dialógov, všetky tie skvelo nasnímané scény z tureckých lokácií potom zvyšujú medzinárodnú atraktivitu tohto špionážneho trileru. Nemôžeme sa dočkať, až ho predstavíme nákupcom na Berlinale v rámci série Market Screenings a klientom na londýnskom TV Screenings," hovorí Kelly Wrightová, riaditeľka distribúcie Keshet International.

Keshet International je celosvetová produkčná a distribučná pobočka izraelskej mediálnej spoločnosti Keshet Media Group. Okrem vývoja a produkcie pôvodných formátov nakupuje aj úspešné série z celého sveta. Stojí napríklad za vznikom izraelského seriálu Prisoners of War, ktorý sa stal predobrazom úspešného seriálu V mene vlasti s Claire Danes v hlavnej úlohe, ktorý pozbieral hneď päť Zlatých glóbusov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Voyo #seriál Extraktori #Berlinale 2024