Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oživenie vianočných chutí: Trio šéfkuchárov Jamie, Gordon a Gino štartuje nové kulinárske výzvy

Na TV Paprika sa v decembri začínajú jedinečné kulinárske dobrodružstvá.

03.12.2023 06:00
Vianoce, TV Paprika Foto:
Ilustračné foto.
debata

S blížiacimi sa vianočnými sviatkami prichádza čas na tradičné sviatočné jedlá, ktoré vytvárajú nezameniteľnú atmosféru chvíľ strávených v rodinnom kruhu. Napriek tomu však môže po niekoľkých dňoch prísť chuť na zmenu, na niečo nové a osviežujúce.

pelíšky, Čítajte aj Vianoce na Jojke: Presun kultovej komédie z Markízy a klasiky, ktoré diváci milujú

Na TV Paprika sa práve v decembri otvárajú brány do sveta netradičných, no neuveriteľne chutných receptov, ktoré vám pomôžu obnoviť radosť z prípravy a konzumácie jedla v tomto období. Stanica vám ponúkne rozmanité recepty a inšpirácie od renomovaných kuchárov, ktorí odhaľujú tajomstvá prípravy jedál z rôznych kútov sveta. Bez ohľadu na to, či preferujete tradičné pochúťky alebo sa rozhodnete skúsiť niečo úplne nové, určite objavíte niečo nové.

Jamieho najmilšie hospodárne varenie (špeciál)

Jamie Oliver Foto: TV Paprika
Jamie Oliver Jamie Oliver

Svetoznámy kuchár Jamie Oliver nás pozýva do svojho kulinárskeho sveta plného chutných a hospodárnych trikov. V jeho relácii nejde len o recepty. Jamie nám prezrádza užitočné kuchynské tipy, ako priniesť na stôl fantastické jedlá s minimálnymi nákladmi. S dôrazom na metódu „batch cooking“, využívanie mrazničky a mikrovlnky a maximálne využívanie trúby, nám ukazuje, ako šetriť peniaze a čas pri varení.

Jamieho relácia je aj o zlepšovacích návrhoch prispôsobených rôznym životným podmienkam. Jeho schopnosť pripraviť božské kari v mikrovlnnej rúre takmer z ničoho je inšpirujúca a ukazuje, že kvalitná strava nemusí nutne znamenať zložité recepty s drahými ingredienciami.

Jamie sa neobmedzuje len na kulinárske schopnosti. Snaží sa poskytnúť divákom nápady, ako uvariť chutné jedlo s efektívnym využitím surovín vhodné pre celú rodinu. Sledujte Jamieho v hodinovom špeciáli už v nedeľu 3. decembra o 22:00 hod.

berlin, papierový dom, la casa de papel, Čítajte aj Seriálový december: Pripravte sa na neskutočne dobrý záver tohto televízneho roka!

Gino: Mamina kuchyňa

Gino D'Acampo Foto: TV Paprika
Gino D'Acampo Gino D'Acampo

V relácii „Gino: Mamina kuchyňa“ nás taliansky šéfkuchár Gino D'Acampo prevedie svetom talianskej kuchyne a zároveň nás zavedie do srdca svojej rodiny. Pri ceste naprieč Talianskom navštívi miesta, kde sa jeho kuchárske zručnosti formovali – Torre del Greco v Neapole, Florenciu a Bolognu. Tu ochutnáva miestne pochúťky pripravované matkami miestnych rodín a spieva ódy na ženy, ktoré tvorili gastronómiu jeho rodného kraja.

Gino prináša nielen lahôdky talianskej kuchyne, ale tiež zdieľa príbehy a recepty, ktoré odrážajú dedičstvo a lásku k tradícii jeho rodiny. Táto kulinárska cesta je zároveň emocionálnym zážitkom, ktorý spája generácie a rodinnú pohodu. Pripojte sa k Ginovi každý pracovný deň o 19:30 od 25. decembra.

Perinbaba a dva svety, plagát Čítajte aj Do kín prichádzajú najočakávanejšie filmy roka: Nová Perinbaba, Aquaman, Wonka a vracia sa aj Láska nebeská!

Gordon, Gino a Fred na cestách

Zľava Gino D'Acampo, Fred Sirieix a Gordon... Foto: TV Paprika
Gordon Ramsay, Gino D'Acampo a Fred Sirieix Zľava Gino D'Acampo, Fred Sirieix a Gordon Ramsay

Gordon, Gino a Fred, známe trio šéfkuchárov, sa vydali na dobrodružnú kulinársku výpravu do doposiaľ neprebádaného Španielska. Ich cesta začala v slnečnej Andalúzii, kde si užili atmosféru pouličného predaja morských plodov a ochutnali tradičné tapas v Mále. Následne pokračovali do starobylej Rondy, kde Gino pripravil rýchlu paellu, a potom do Jerezu, kde nielen ochutnali vynikajúce likérové sherry, ale tiež skúmali svoj prirodzený zmysel pre flamenco.

Cesta pokračovala do Galície, s inšpiratívnymi dámami hľadali mušle a následne objavovali tajomstvá vinárskeho remesla v Ribeira Sacra. Kulinárska púť sa končí v Santiagu de Compostela. Vychutnajte si premiéru 30. decembra o 21:00 hod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tv Paprika #Vianoce 2023