Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pripravte sa na januárovú smršť slovenských seriálov: Toto uvidíte už o niekoľko dní!

Kto si myslel, že slovenské televízie neponúknu v januári premiérovú pôvodnú tvorbu, tak sa mýlil. Ponuka bude mimoriadne bohatá. Čoskoro sa vrátia seriálového hity, ale do vysielania mieria aj atraktívne novinky.

04.01.2024 06:00
na vlnách jadranu, Foto:
Veľkou januárovou novinkou je aj premiéra nového česko-slovenského seriálu Na vlnách Jadranu na Jojke.
debata

1. Čas nádejí – RTVS

Highlightom januára je premiéra nového pôvodného slovenského seriálu z dielne RTVS. Po dvoch rokoch konečne ponúkne aj plnohodnotný hraný seriál Čas nádejí, ktorý odštartuje 7. januára na Jednotke. Historický seriál Čas nádejí mapuje osudy slovenskej rodiny v priebehu rokov 1914 až 1951. V dramatickom príbehu plnom emócii a napínavých zvratov má divák možnosť sledovať najvýznamnejšie historické míľniky nášho národa: prvú svetovú vojnu a rozpad Rakúsko – Uhorska, vznik Československej republiky, druhú svetovú vojnu, Slovenské národné povstanie, či február 1948.

V hlavných úlohách sa predstavia Dominika Morávková-Zeleníková a Daniel Žulčák. V seriáli uvidia diváci aj Róberta Siposa, Zuzanu mauréry, Martina Šalachu, Mateja Landla, Katarínu Krajčovičovú, Judit Pecháček, Juraja Hrčku, Michala Režného, Petra Kočiša, Adyho Hajdu, Martu Kondrlu a ďalších.

2. Na vlnách Jadranu – TV JOJ

Uprostred zimy príde leto! Diváci sa Jojky sa môžu tešiť na nový česko-slovenský seriál Na vlnách Jadranu, ktorý vznikol v spolupráci s Primou, ktorý štartuje už 10. januára o 20:40 na Jojke. Seriál je dostupný aj streamovacej platforme JOJ Play. Skúsený policajt a bývalý potápač Honza Zach (MATĚJ HÁDEK) a jeho mladý kolega Eda Vopěnka (ADAM ERNEST) prichádzajú na Jadran, aby počas sezóny pomáhali českým turistom na dovolenke v Chorvátsku. Kým Honza rieši dramatický prípad stratenej rodiny na gumovom člne a zoznamuje sa so svojím chorvátskym kolegom, svojráznym a hrdým Zoranom (SEBASTIAN CAVAZZA), Edu očarí miestna kráska Sandra (SARA SANDEVA), dcéra slovenského majiteľa prístavu. Honza však neprišiel len pracovať, jeho cieľom je zistiť, prečo zomrela jeho priateľka Alice, ktorá tu slúžila minulý rok. Jeho spojencom by mohla byť lekárka Vesna (NATALIA GERMANI), s ktorou si okamžite padne do oka.

3. Dunaj, k vašim službám – TV Markíza

Divácky fenomén sa vráti v priebehu januára na obrazovky Markízy s premiérovou piatou sériou. Tvorcovia sľubujú ešte väčšie zvraty a nečakané situácie, ale aj tragické bodky, avšak aj mnoho lásky. „S výkonnosťou seriálu Dunaj, k vašim službám sme mimoriadne spokojní. Aktuálne ide o vôbec najsledovanejší program na celom televíznom trhu, neustále prekonáva ďalšie a ďalšie rekordy a teší sa obrovskej diváckej priazni, pričom výlučne pozitívne ho hodnotí aj odborná verejnosť. Na nové časti sa fanúšikovia Dunaja môžu tešiť už v januári 2024,“ uviedol pre Mediaklik Lukáš Kočišek, PR manažér TV Markíza. Presný dátum návratu Dunaja ešte televízia neupresnila.

4. Nemocnica – TV JOJ

Svoj návrat si v januári odohrá aj Nemocnica, ktorá ponúkne ďalšie nové časti a začne sa blížiť k svojmu záveru. Diváci príbehy z nemocničného prostredia milujú a pravidelne sledujú osudy lekárov a ich pacientov, v podaní plejády špičkových slovenských hercov.

Nemocnica od začiatku svojho vysielania v roku 2021 valcovala rebríčky sledovanosti a nedávala šancu veľkým programom konkurencie. Každá epizóda bola lídrom slovenského trhu. Zapísala sa tak do TOP rebríčka najsledovanejších seriálov televízie. Diváci si nenechali ujsť Nemocnicu dvakrát týždenne v lineárnej televízii, ale aj v archívoch a na platforme JOJ play. Prekvapujúco všetko nasvedčuje tomu, že Nemocnica sa vráti až vo februári.

5. Viola – TV JOJ

Dej seriálu sa točí okolo mladej, príťažlivej novinárky Violy Vitale (Francesca Chillemi) z oblasti módneho priemyslu. Jej život sa od základov zmení, keď sa presťahuje z romantického francúzskeho Paríža späť do svojho rodného, hriešneho talianskeho Palerma. Vyzbrojená iba neutíchajúcim optimizmom a dôverou hľadá otca, ktorého nikdy nepoznala. Viola začne písať o miestnych kriminálnych prípadoch – a tých rozhodne v tomto meste nie je málo! Zoznamuje sa s charizmatickým policajným inšpektorom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Dunaj k vašim službám #televízna sezóna 2023/2024 #rok 2024 #seriál Čas nádejí #seriál Na vlnách Jadranu