Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka s poriadnym zvratom vo vysielaní: S Markízou napokon rozpúta boj o diváka

Ešte pred pár dňami sa zdalo, že Jojka ustúpi Markíze. Všetko je inak.

12.01.2024 06:00
nemocnica, Foto:
V roku 2024 sa s divákmi rozlúči Nemocnica.
debata (1)
iveta, Čítajte aj Jojkárske seriály v roku 2024: Kompletný reštart, najväčšia ponuka! Nechýba Iveta a kopec noviniek

Seriáloví diváci sa majú na čo tešiť. Kým koncom novembra sa Markíza rozlúčila s Dunajom a začiatkom decembra Jojka s Nemocnicou, fanúšikov trápila otázka, kedy sa ich obľúbené seriály vrátia. Markíza dlho nenapínala divákov a začala promovať ešte pred Vianocami, že Dunaj sa vráti v januári. Jojka prekvapujúco Nemocnicu ohlásila až na február. Do zabehnutého slotu nasadila v prvých týždňoch taliansku kriminálku Viola.

NOISE artillery Čítajte aj Šéf dabingového štúdia: Český dabing má históriu, nemožno ale tvrdiť, že je aktuálne lepší ako ten náš

Začiatkom mesiaca Markíza konečne odhalila svoje plány a potvrdila nasadenie piatej série na utorok 23. januára. Jojka však tento krok neskopírovala a už sa zdalo, že poslednú sériu Nemocnice pozdrží a nevydá sa do ťažkého boja o každého diváka, keďže Dunaj je najsledovanejším seriálom na Slovensku a počas ostatných týždňov stabilne prekračoval 500-tisícovú hranicu veľkosti publika. Napokon je všetko inak. Jojka operatívnou zmenou v programe urýchli návrat Nemocnice a postaví ho proti Dunaju. Lekárska dráma sa napokon takisto vráti 23. januára.

lets dance, let´s dance, Čítajte aj Prvé meno novej série Let's Dance je známe: Na parket mieri najnovšia herecká megahviezda Markízy

„Ocitáme sa v jeseni roku 1941. Na Slovensku začal platiť Židovský kódex, ktorý má krutý dosah na životy viacerých postáv no ani ostatným sa nevedie ľahko. Klára si robí starosti o Petra, ktorý sa jej z Anglicka prestal ozývať, Eva s Davidom s bolesťou sledujú Janka rásť v rodine Waltera Klausa a dozvedáme sa, ako rafinovane sa Holubec pomstil Lene. No dejú aj dobré veci. Alena spoznáva zaujímavého mladého muža a Vilme sa podarí zachrániť život tajomnému pacientovi. Na záver otrasie Dunajom šokujúca správa, ktorá zmení životy mnohým,“ prezrádza televízia Markíza prvé dejové linky nových častí.

Navyše do deja vstupujú viaceré nové postavy, ktoré zamiešajú viacerými dejovými linkami. Čoskoro v Dunaji sa objaví Ady Hajdu, Marek Fašiang, Barbora Chlebcová, Ján Dobrík, Peter Pecha, Chiara Mederová.

Nemocnicu čaká nezvratný koniec, ktorý Jojka vopred ohlásila. Posledná séria obsadí vysielanie do začiatku leta. Na jeseň televízia uvedie nový dlhodobý seriál Ranč od tvorcov Nemocnice s viacerými tvárami z lekárskej drámy. V novembri Nemocnicu sledovalo v priemere 372-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, maximom bolo 411-tisíc divákov. V obchodnej cieľovej skupine 12 – 54 a so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti si pripísala priemerný rating 5,7% a trhový podiel 21,4%. Do rebríčka top nespravodajských programov sa však nedostali ďalšie tri seriály Jojky – Duch, Hranica a Prokurátorka, ktorá 22. novembra dospela do finále.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Dunaj k vašim službám