Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nebudete sa vedieť nabažiť každého záberu: Takto bude vyzerať nová séria Dunaja!

Televízia Markíza už naplno chystá štart piatej série svojho seriálového megahitu. Piata séria štartuje 23. januára.

05.01.2024 06:00
dunaj, Foto:
Presný dátum štartu piatej série je stále neznámy. Markíza hovorí o januári.
debata (4)

Premiéra divákmi túžobne očakávanej piatej série sa nezadržateľne blíži, čoho dôkazom sú prvé zábery, ktoré televízia Markíza postupne zverejňuje. Fanúšikovia historickej drámy sa musia pripraviť na pritvrdenie deja a poriadne zvraty.

iveta, Čítajte aj Jojkárske seriály v roku 2024: Kompletný reštart, najväčšia ponuka! Nechýba Iveta a kopec noviniek

„Ocitáme sa v jeseni roku 1941. Na Slovensku začal platiť Židovský kódex, ktorý má krutý dosah na životy viacerých postáv no ani ostatným sa nevedie ľahko. Klára si robí starosti o Petra, ktorý sa jej z Anglicka prestal ozývať, Eva s Davidom s bolesťou sledujú Janka rásť v rodine Waltera Klausa a dozvedáme sa, ako rafinovane sa Holubec pomstil Lene. No dejú aj dobré veci. Alena spoznáva zaujímavého mladého muža a Vilme sa podarí zachrániť život tajomnému pacientovi. Na záver otrasie Dunajom šokujúca správa, ktorá zmení životy mnohým,“ prezrádza televízia Markíza prvé dejové linky nových častí.

Simona, simona salátová, Čítajte aj Silvestrovská sledovanosť: Jeden program prevalcoval absolútne všetko, Simona ovládla Slovensko

Navyše do deja vstupujú viaceré nové postavy, ktoré zamiešajú viacerými dejovými linkami. Čoskoro v Dunaji sa objaví Ady Hajdu, Marek Fašiang, Barbora Chlebcová, Ján Dobrík, Peter Pecha, Chiara Mederová.

príbeh služobníčky, the handmaids tale, Čítajte aj Seriálový rok 2024: Vrátia sa síce viaceré hity, avšak mnohé čaká nepríjemný odklad

Novembrové epizódy boli signifikantné tým, že sledovanosť neustále rástla a lámala vlastné rekordy. V komerčnej cieľovej skupine 12 – 54 a so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti si až tri novembrové epizódy pripísali sledovanosť vyššiu ako 10 percent a ich podiely na trhu pokorili hranicu 30 percent.

Žiadnemu inému programu z ponuky všetkých slovenských televízií, ani spravodajskému, sa tieto hranice nepodarilo prekonať. Deväť v novembri odvysielaných premiérových epizód Dunaja dosiahlo v cieľovej skupine 12–54 nadštandardnú priemernú sledovanosť 9,7% a trhový podiel 29,2%. K obrazovkám prilákal v priemere 580-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, maximom bolo až 595-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Dunaj k vašim službám