Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízne Vianoce sú na konci: Ako sa s nimi rozlúčia? Čo ponúknu divákom?

Televízie ukončia sviatočné obdobie na obrazovkách ponukou rozprávok a filmov. Prinášame niekoľko tipov, čo si pustiť na Troch kráľov.

06.01.2024 06:00
liečiteľ, Foto:
Markíza sa rozlúči s vianočným obdobím premiérou filmu Liečiteľ: Dar z neba.
debata

1. Sám doma – TV JOJ 13:00

Pozrite si obľúbenú vianočnú komédiu ešte raz na konci sviatočného obdobia. „Mám pocit, že sme doma nechali niečo dôležité,“ povie pani Kate McCallisterová manželovi Petrovi na palube lietadla smerujúceho cez Atlantik do Paríža, keď sa na vianočnú dovolenku balili v obrovskom strese a nervozite. To ešte netuší, že to, čo doma zabudli, je najmladší člen ich početnej rodiny, Kevin . Chlapčenská radosť z neočakávanej slobody sa veľmi rýchlo zmení na príjemné vzrušenie – Kevin musí brániť dom svojich rodičov proti dvom nepríjemným votrelcom – zlodejom Harrymu a Marvovi. A hoci si dospeláci myslia, že taký malý chlapec proti nim nič nezmôže, šeredne sa mýlia!

2. Krakonošovo tajomstvo – TV JOJ 20:35

Na hrad na úpätí Krkonôš prichádza jeho nový majiteľ Štěpán so svojou snúbenicou, krásnou kontesou Blankou, a mladším bratom Adamom. V horskom mestečku je ešte jeden nový návštevník, národopisec Jiráček, ktorý zbiera miestne povesti a nevychádza z údivu nad tým, že tunajší ľudia ešte stále veria na Krakonoša. Štěpánov kočiar zrazí okoloidúce dievča, ktorej pomôže Adam a ona sa doňho zamiluje. Naplní sa Liduškina láska k Adamovi? Akú záhadu ukrýva obraz na zámku Hůrka a čo strašné sa kedysi stalo v horách? Kto rozlúšti tajomné značky valašskej knihy? A kto je vlastne Krakonoš a aké je jeho najväčšie tajomstvo?

3. Liečiteľ: Dar z neba – Markíza 20:30

Alecov (Oliver Jackson-Cohen) život v Anglicku sa rozpadá. Jeho servis nemá žiadne zákazky, dlží peniaze nesprávnym ľuďom, spí s vydatými ženami a pije ako o život. Nečakane sa objaví muž menom Raymond (Jonathan Pryce), ktorý tvrdí, že je jeho strýko. Ten mu ponúkne splatenie všetkých dlhov výmenou za to, že sa na rok presťahuje do Kanady. Alec súhlasí a vydá sa na cestu. Po príchode do Lunenburgu, malého vidieckeho mesta, kde Raymond vlastní dom, stretáva veterinárku Ceciliu (Camilla Luddington), ktorá mu pomôže podať inzerát na služby opravára elektrospotrebičov do miestneho týždenníka. V snahe získať zákazky od miestnych obyvateľov jeho inzerát znie: „Liečiteľ, opravím všetko elektrické, čo sa pokazí“. Inzerát je však nesprávne vytlačený a znie, akoby Alec tvrdil, že je skutočným ľudovým liečiteľom. Obyvatelia mesta sa hrnú, aby využili jeho služby – Alec ich však odmieta a vysvetľuje, že ide len o tlačovú chybu. Je však nevysvetliteľné, že tí, ktorí sa k Alecovi vyberú, sa zo svojich neduhov skutočne vyliečia. Táto fáma sa šíri šialeným tempom a čím viac sa od nej Alec snaží dištancovať, tým dochádza k bizarnejším udalostiam. Po čase šokovaný Alec zisťuje, že ide o rodinné tajomstvo – dar uzdravovania. Nastáva čas rozhodnúť sa, či tento dar prijať, alebo odmietnuť. Príchod Abigail (Kaitlyn Bernard), dospievajúceho dievčaťa s terminálnym štádiom rakoviny, však dáva Alecovi poslednú šancu zvážiť zmysel svojho života.

4. Posledný lovec čarodejníc – Markíza 22:45

Armády lovcov čarodejníc a bojovníkov „Sekery a kríža“ vedú celé stáročia svoju vojnu proti hrozivému nepriateľovi a bojujú s čarodejnicami na celom svete. Keď jeden z nich, Kaulder (Vin Diesel), zničí samotnú Kráľovnú čarodejníc (Julie Engelbrecht), tá ho s posledným výdychom prekľaje a odsúdi na večný život. Kaulder, navždy odtrhnutý od svojej rodiny, trávi celé storočia tým, čo vie najlepšie – loví a zabíja čarodejnice. Dnes je posledný svojho druhu a rady nepriateľa tiež poriadne zredli. Kaulderov boj sa však ešte nekončí, pretože zlé čarodejnícke sily sú stále prítomné, ukryté pred našimi zrakmi. Navyše sa im konečne podarilo priviesť späť k životu svoju Kráľovnú, a tá žije pre jediný cieľ – rozpútať na Zemi peklo, ukončiť Kaulderovu nesmrteľnosť a postaviť ľudstvo tvárou v tvár skaze. Osamelý lovec čarodejníc otvára v knihe svojho života novú kapitolu, naplnenú najťažšími úlohami a rozhodujúcim bojom. Bude to posledná kapitola?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #Vianoce 2023