Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fanúšikovia akčných filmov budú nadšení: Vznikne tretia časť s hviezdnym obsadením

To, o čom sa šepkalo už dlhší čas, je teraz oficiálne potvrdené. Tretí Top Gun s Tomom Cruisom má zelenú.

28.01.2024 06:00
TOP GUN: MAVERICK Foto:
Tom Cruise ako kapitán Pete "Maverick" Mitchell vo filme Top Gun: Maverick.
debata (1)

Americké štúdio Paramount chce ďalším pokračovaním nadviazať na úspech akčných filmov Top Gun. Spoluautor scenára k Top Gun: Maverick z roku 2022 Ehren Kruger podľa magazínu The Hollywood Reporter už pracuje na ďalšej, tretej časti série, ktorú by mohol opäť režírovať Joseph Kosinski.

„Myšlienkou je znovu prepojiť Toma Cruisa s jeho kolegami a hviezdami novej generácie Milesom Tellerom a Glenom Powellom,“ uvádza magazín. Cruise vlani podpísal zmluvu so spoločnosťou Warner Bros Discovery, nešlo však o dohodu o výlučnej spolupráci a prípadný nový diel akčnej série o bojových letcoch by opäť vyšiel z dielne Paramountu, uvádza Hollywood Reporter.

Film Top Gun: Maverick bol z finančného i diváckeho hľadiska úspechom; na populárnych špecializovaných serveroch Rotten Tomatoes alebo IMDb sa teší veľmi kladnému hodnoteniu divákov, rovnako ako na webe Česko-Slovenskej filmovej databázy, kde ho diváci hodnotia ako 105. najlepšiu snímku všetkých čias. Druhý film z tejto série celosvetovo zarobil 1,5 miliardy dolárov.

Či sa nový Top Gun naozaj natočí a kedy, zatiaľ nie je jasné. Hviezda predchádzajúcich dvoch dielov Cruise teraz pracuje na nakrúcaní ďalšieho pokračovania z akčnej série Mission: Impossible nazvanom Odplata – Druhá časť, ktorý má vstúpiť do kín v máji roku 2025.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Cruise #Top Gun: Maverick