Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza sa bude čoskoro rozširovať: Diváci dostanú novú slovenskú televíziu!

Markíza potvrdila expanziu svojej televíznej skupiny.

02.03.2023 13:45
markíza, tv markíza, logo, Foto:
Televízia Markíza oficiálne potvrdila prípravy piatej tematickej stanice.
debata (55)

Najvyššie vedenie Markízy, počas štvrtkového stretnutia s vybranými novinármi, oficiálne potvrdilo, že čoskoro plánuje spustenie ďalšej tematickej televízie. Pôjde tak už o piatu lineárnu stanicu, ktorá rozšíri Markíza Group.

Štart je naplánovaný na leto tohto roka, čiže približne rok po spustení úspešnej stanice Markíza Krimi.

Zástupcovia televízie, nateraz, neprezradili bližšie detaily pripravovanej televízie. Nie je známy ani názov, ani tematické zameranie.

Dá sa špekulovať, akým smerom sa Markíza Group bude uberať. Stanica Doma je zameraná pre ženské publikum, Dajto na mladších mužov, Markíza Krimi pokrýva cieľovú skupinu, ktorá obľubuje najmä seriály s kriminálnou tematikou.

Už dlhšie je známy postoj televízie, že sa neplánuje zapojiť do boja o diváka v segmente spravodajských televízií, keďže v nedávnej minulosti spustila vlastnú spravodajskú televíziu Jojka pod názvom JOJ 24, ale aj verejnoprávna RTVS. K tomu na Slovensku dlhoročne pôsobí najsledovanejšia ta3. Tento segment televízneho trhu je značne vyčerpaný.

V súvislosti s iniciatívou komerčných staníc, aby sa na Slovensku prestali šíriť české stanice, sa otvára široký priestor pre slovenských vysielateľov vyplniť dieru na trhu. Zaujímavo by preto pôsobila ďalšia filmová stanica pre širšiu cieľovú skupinu divákov alebo televízia zameraná na dokumenty. Na Slovensku by mohol zafungovať aj kanál pre mladšie ženské publikum alebo staršiu mužskú cieľovku.

Skupina Markíza v súčasnosti na Slovensku prevádzkuje televízie Markíza, Doma, Dajto a Krimi, špeciálne pre český trh je určená stanica Markíza International. Pred niekoľkými rokmi patrila do portfólia aj stanica Fooor, zameraná na komediálny obsah. Jej vysielania po istom čase ukončila a obsah sa rozdelil medzi zostávajúce televízie, najmä Dajto.

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023