Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prekvapujúce poradie: Hľadanie top slovenského seriálu pokračuje a prináša prekvapenia

Po roku je späť obľúbená čitateľská anketa. Počas augusta čitatelia budú voliť najlepší slovenský seriál uplynulej televíznej sezóny 2022/2023.

12.08.2023 06:00
debata (1)

Prvé kolo má svoj záver za sebou a seriály prešli prvým nekompromisným sitom! V hre bolo až 13 seriálov. Rovnako ako minulé roky, tak aj tento rok sa najlepší seriál sezóny bude hľadať počas štyroch kôl.

Čitatelia rozhodli, že do druhého kola v ankete o najlepší seriál nepostúpili: Chatári a Výnimočná Nikol z dielne Markízy, Tomáš a Diana a Einstein z produkcie Jojky.

Druhé kolo sa začalo 5. augusta s deviatimi bojovníkmi a skončilo sa 11. augusta. Z rebríčku prekvapujúco vypadli silné seriálové mená – Pán profesor, Mama na prenájom a Iveta!

Tretie kolo sa začína! A prináša veľké prekvapenia. Hlasovanie trvá od 12. augusta do 18. augusta. Do štvrtého kola postúpi najlepšia trojka slovenských seriálov sezóny. Z tejto trojice si čitatelia vyberú víťaza, a to v čase od 19. augusta do 25. augusta.

Veľké vyhodnotenie sa čitatelia dozvedia 26. augusta spolu s anketou o najhorší slovenský seriál sezóny, ktorá prebiehala počas celého júla.

Túto sezónu sa do boja o (ne)priazeň divákov nezapojila verejnoprávna RTVS, ktorá neodvysielala ani jeden vlastný pôvodný seriál.

Čitatelia v ankete hlasujú za NAJLEPŠÍ slovenský seriál sezóny.

1. Druhá šanca – 2. séria – TV Markíza

Ústrednou postavou seriálu je úspešný a ambiciózny lekár Andrej Fabián, ktorému však následkom ťažkého poranenia mozgu vypadne z mysle posledných dvanásť rokov života. Musí tak postupne objavovať svet okolo seba a aj svoj osobný i profesijný život. Dej je vsadený do prostredia Nemocnice Bezručova, priestor v seriáli dostali aj vzťahy medzi lekármi.

2. Dunaj, k vašim službám – 1.+2. séria – TV Markíza

Na jar 2023 spustila Markíza svoj úplne prvý výpravný dobový seriál. Píše sa rok 1939 a podobne ako všetky veľké európske mestá už aj Bratislava má svoj moderný obchodný dom. Osudy ľudí s ním spätých vyrozpráva nový seriál, ktorého dej je zasadený do komplikovanej doby vyhlásenia slovenského štátu, kedy Slovensko síce vstupuje do svojej samostatnej existencie, prakticky sa však stáva vazalom nacistického Nemecka a o demokracii môže len snívať.

3. Klamstvo – miniséria – TV Markíza

Napínavý, psychologicky prepracovaný seriál sa pýtal, či má každý príbeh skutočne dve strany a necháva divákov na pochybách až do samého konca. Ona je učiteľka na gymnáziu, on úspešný lekár. Ona je single, on vdovec. Sú si sympatickí. Priťahujú sa. Ona ho po prvom rande konfrontuje so šokujúcim obvinením. On však všetko popiera. Nájsť pravdu je takmer nemožné, pretože dôkazy v prospech ani v neprospech jedného z nich neexistujú. Udalosti napokon začínajú žiť vlastným životom a vyplavia kopec špiny z minulosti Laury (Monika Horváthová) ako aj Andreja (Tomáš Maštalír).

4. Nemocnica – 7. séria – TV JOJ

Nemocnica stále je najsledovanejší seriál Jojky, hoci po príchode Dunaja čísla išli nadol. Aj napriek tomu lekárska dráma dokazuje nemožné. Stále láka približne 400-tisíc divákov, ktorí sú zvedaví na spletité osudy lekárov a pacientov.

5. Hranica – 2. séria – TV JOJ

Pašeráci z obce Krivé robili spoločnosť svojim divákom celú sezónu! A všetko nasvedčuje tomu, že sa na tom nič nezmení ani po letných prázdninách. Televízia JOJ stále pokračuje v nakrúcaní nových príbehov. V obmedzenom režime sa seriál objaví na obrazovkách aj počas letných prázdnin.

6. Kriminálka Kraj – 1. séria – TV JOJ

Celý seriál je zameraný na naplnenie spravodlivosti a jednotlivé prípady otvárajú ťaživé témy, ktoré roky rezonujú v spoločnosti, no zmena k lepšiemu či riešenie problémov prichádza len veľmi pomaly. Ako každý kraj, aj tento bojuje so silnými predsudkami voči menšinám, slabej ochrane detí voči zneužívaniu, chýbajúcej rovnosti medzi pohlaviami aj ďalšími citlivými otázkami. Jednotlivé časti sa nesnažia moralizovať, len odhalením motívu a identity páchateľa poukázať na fakt, že sa nás tieto témy stále lokálne aj celospoločensky týkajú.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023