Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Top streamovacia udalosť roka 2024: Svetový hráč totálne zmení podobu, týka sa to aj Slovenska

Boj medzi streamovacími službami sa v roku 2024 ešte viac vyhrotí. Kľúčového hráča čaká najväčšia premena v jeho histórii. V prvej polovici tohto roka sa HBO Max zmení na Max a prinesie úplne nový zážitok zo sledovania filmov a seriálov.

09.03.2024 06:00
max, hbo max, Foto:
Nová streamovacia služba Max bude domovom svetových televíznych značiek.
debata

Posledné roky boli pre štúdio Warner Bros. poriadne turbulentné. Nielenže postupne zjednotila všetky odnože HBO GO po celom svete pod značku HBO Max, následne prišlo rozširovanie obsahu, boj s konkurenciou až po tvrdú racionalizáciu nákladov. Obrovský boom streamovacích služieb počas pandémie bol očividne neprirodzenou anomáliou na trhu a zadlžené spoločnosti museli začať šetriť. Dotklo sa to celého mediálneho konglomerátu, pod ktoré patrí aj HBO Max.

Štúdio Warner Bros. ohlásilo najväčšiu televíznu fúziu posledných rokov. Zlúči sa s mediálnou spoločnosťou Discovery, ktorá prevádzkuje po celom svete viacero televíznych staníc, ale aj streamovaciu platformu Discovery+. Súčasťou zmien boli aj radikálne škrty vo výške troch miliárd dolárov, čoho dôsledkom bolo okamžité zastavenie produkcie lokálnych titulov v strednej a východnej Európe pre platformu HBO.

Pred pár mesiacmi bola predstavená nová streamovacia služba Max, ktorá je mixom HBO Max a Discovery. Najprv bola spustená v USA. Zrejme na jar príde na rad Európa, vrátane Slovenska. Nový hráč sľubuje úplne novú podobu služby, nové funkcie, rapídne viac obsahu a čoraz atraktívnejšie tituly, ktoré prinútia ľudí, aby si predplatili práve Max pred konkurenciou.

Nová platforma ponúkne kombinovaný obsah platforiem HBO Max a Discovery+, novinkou však je fakt, že používatelia budú mať prístup k športu. Nová platforma Max bude totiž vysielať športové prenosy z portfólia kanálov Eurosport. Max bude napríklad vysielať Olympijské hry 2024 v Paríži či tenisové turnaje Grand Slam alebo cyklistické Grand Tours.

Max má ambíciu priniesť každý mesiac 40 nových titulov a 20 veľkofilmov. Okrem známeho Discovery Channel bude knižnica služby obsahovať aj obsah BBC, HGTV, Food Network, TLC, ID, OWN, Travel Channel a Animal Planet, predplatitelia tak budú mať prístup k množstvu dokumentov, programov zameraných na životný štýl, programy o varení či o prírode.

Zelenú dostal nový spin-off zo sveta Teórie veľkého tresku, Hra o tróny dostane ďalší hraný seriál s názvom A Knight of Seven Kingdoms, oficiálne je potvrdený vznik seriálu o Harry Potterovi. Rozširovať sa bude ponuka seriálov od DC Comics. Diváci uvidia hororové seriály Conjuring a IT.

Nateraz nie je známe cena služby Max v Európe, ani konkrétny dátum premeny. Hovorí sa o lete 2024. Ide však jednoznačne o najväčšiu udalosť vo svete streamovacích služieb, keďže sa už neočakáva vznik žiadneho globálneho hráča.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Max #streamovacia služba Max #Vianoce 2023 #rok 2024