Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zlaté seriálové časy sa vracajú: Tieto dva kúsky majú na konte rekordnú sledovanosť

Televízia Markíza v ostatných dňoch čoraz viac posilňuje sledovanosť svojich hraných seriálov. Pán profesor, ale aj Mama na prenájom s pribúdajúcimi týždňami neustále naberajú divákov.

16.10.2023 06:00
mama na prenájom, Foto:
Podvečerná Mama na prenájom posledné týždne výrazne posilňuje sledovanosť.
debata

Seriálový Pán profesor v pondelok 9. októbra 2023 sa v cieľovej skupine 12 – 54 stal suverénne najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Piata premiérová epizóda aktuálnej 5. série s názvom „Hanblivka“ dosiahla v tejto komerčnej cieľovej skupine doposiaľ druhý najvyšší jesenný rating 8% a rovnako aj druhý najlepší trhový podiel 27,7%. Medzitýždenne si tak obľúbený seriálový hit z hľadiska ratingu polepšil o 1,2 percentu­álneho bodu a trhový podiel mu narástol až o 3,9 percentu­álneho bodu.

Hranica na Jojke uhrala len 11,4% podiel na trhu a film Vidiecky kabaret na Jednotke RTVS zaznamenal ešte nižší trhový podiel 6,8%.

Pán profesor si získal najmä cieľovú skupinu mladých žien vo veku od 12 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili podiel na trhu až 40,2%.

Spomínanú epizódu sledovalo rekordných 371-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania Pán profesor zasiahol 525-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Jednotkou na trhu bola aj nasledujúca reality šou Farma (rating 4,5% / podiel na trhu 24,4% v cieľovke 12 – 54), ktorá zatlačila do úzadia jojkárske Inkognito (podiel na trhu 11,7% v cieľovke 12 –5 4).

V univerzálnej cieľovej skupine 12+ sa najsledovanejším nespravodajským programom pondelka stal podvečerný rodinný seriál Mama na prenájom. Minulotýždňovú epizódu v pondelok si vychutnalo celkovo 378-tisíc divákov, čo je doposiaľ absolútne najlepší výkon v rámci aktuálnej 2. série. Aspoň na tri minúty si včerajšiu epizódu zaplo 512-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

V cieľovej skupine 12 – 54 zaznamenala Mama na prenájom zatiaľ rekordný rating 6% a trhový podiel 25,2 %. V oboch hlavných cieľových skupinách tak seriál porazil nielen konkurenčnú šou Bez servítky (podiel na trhu 21,4% v cieľovke 12 – 54), ale na diaľku aj večerný seriál Hranica na Jojke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #seriál Pán profesor #seriál Mama na prenájom