Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zrýchlený koniec sklamaní: Jojka mení plány a zbaví sa svojich seriálových bolestí

Jarné seriály Jojky ešte v apríli ukončia svoje vysielanie.

05.04.2024 00:00
debata (5)

Mohlo by sa zdať, že Jojka nízku sledovanosť Ivety a Vytoč môjho agenta bude tolerovať do úplného konca. Napokon urýchli ich koniec vo vysielaní. Iveta sa vyhne finále deviatej série Let's Dance a rozlúči sa už 28. apríla. Televízia na nedeľný večer zaradí deviatu a rovno aj desiatu epizódu. Iveta od začiatku vysielania druhej série nedokázala konkurovať Markíze a ani RTVS, niekdajší divácky hit počas tejto sezóny sklamal podpriemernou sledovanosťou.

To je aj prípad česko-slovenskej novinky Vytoč môjho agenta. Pôvodne sa malo vysielanie natiahnuť až do mája. Napokon sa z programu vytratí koncom apríla. Jojka totiž zdvojí vysielanie počas stredajšieho prime-timu. „Agent“ podobne ako Iveta „uhral“ výrazne podpriemernú sledovanosť od prvej epizódy. Tá v komerčnej cieľovke 13 – 55 dosiahla iba 3,2% a podiel na trhu 10,7%. Celkovo si Jojku pustilo iba 197-tisíc divákov. V cieľovej skupine 13 – 55 druhá časť česko-slovenskej adaptácie hitu z Netflixu dosiahla hrozivo nízky 2,9% rating a 10,5% podiel na trhu. Ide o hlboké podpriemery s prihliadnutím na to, že ide o stredajší prime-time. Epizódu si pozrelo iba 165-tisíc divákov.

Tretia časť „agenta“ má na konte ešte väčší prepad. V mladšom publiku epizóda zaznamenala iba 2,7% sledovanosť s 8,7% podielom na trhu. Seriál si pustilo 138-tisíc divákov. Český seriál so slovenskou koprodukciou bol najprv sprístupnený na streamovacej platforme JOJ Play a až následne smeroval do lineárneho vysielania.

Prepad má na konte aj Iveta počas Veľkej noci. V komerčnej cieľovke 13 – 55 „uhrala“ iba 3% sledovanosť s 8,7% podielom na trhu. Ide o najväčšie seriálové sklamanie sezóny. Pri obrazovkách sedelo iba 147-tisíc divákov.

Jojka si môže napraviť vývoj sledovanosti už od mája, keď sa na jej obrazovky presťahujú majstrovstvá sveta v hokeji.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #seriál Iveta #seriál Vytoč môjho agenta