Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS hľadá nových spravodajcov. Chce ich nájsť i medzi členmi vietnamskej komunity

Vietnamskú komunitu schválila vláda za oficiálnu národnostnú menšinu na Slovensku.

24.07.2023 06:00
RTVS :24 Foto:
debata
televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Veľké finále! Ktorá televízia sa bude hanbiť? Rozhodnite, ktorý slovenský seriál je najhorší

Spravodajstvo RTVS bude hľadať nových redaktorov aj v prostredí vietnamskej menšiny na Slovensku. Telerozhlas tým chce reagovať aj na uznanie vietnamskej komunity ako oficiálnej národnostnej menšiny na Slovensku.

„Iniciatíva však prioritne nesmeruje k rozšíreniu a doplneniu národnostného vysielania, chceme týmito redaktormi posilniť spravodajstvo Jednotky a spravodajského programu :24,“ viedla riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky Anna Sámelová na rokovaní Rady RTVS.

televízie, budovy Čítajte viac S akými financiami hospodári RTVS? A koľko si zarobia komerčné televízie?

Personálne posilnenie o zástupcov vietnamskej komunity avizuje aj splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny László Bukovszky. „Nasledujúce mesiace pripravíme všetko na to, aby si počas jesene vietnamská menšina zvolila plnohodnotného zástupcu do výboru pre národnostné menšiny (VNMES),“ uviedol na sociálnej sieti, na ktorej informoval o stretnutí s organizáciami vietnamskej menšiny, ktoré oboznámil s procesom voľby do VNMES.

Vietnamskú komunitu schválila vláda za oficiálnu národnostnú menšinu na Slovensku na začiatku júna. Počet oficiálnych národnostných menšín sa tak zvýšil na 14.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #RTVS :24