Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neznesiteľný sexy génius sa vracia na obrazovky. Český Einstein bude čoskoro pokračovať, slovenská verzia zelenú nedostala

České seriálové novinky prídu na slovenské obrazovky už na začiatku nového roka.

17.12.2023 00:00
Einstein 2 Foto:
Seriál Einstein – Prípady neznesiteľného génia bude na Prima Plus pokračovať v druhej sérii.
debata (2)

České seriálové novinky prídu na slovenské televízne obrazovky v novom roku hneď od januára. Televízny kanál Prima PLUS ponúkne už od 5. januára prvú z nich. Na obrazovky sa vracia Vojtěch Kotek v druhej sérii českej adaptácie seriálu Einstein – Prípady neznesiteľného gé­nia.

Slovenskú adaptácia odľahčeného kriminálneho seriálu v hlavnej úlohe s Jurajom Lojom si diváci môžu pamätať z obrazoviek televízie JOJ. Na obrazovky ho uviedla na jar tohto roka a nasadila ho na nedeľné večery do silnej konkurencie Let's Dance, čo seriálu neprospelo a neplánuje v ňom pokračovať v ďalšej sezóne.

Záber zo slovenskej verzie kriminálnej... Foto: TV JOJ
Einstein Záber zo slovenskej verzie kriminálnej minisérie Einstein v hlavnej úlohe s Jurajom Lojom.
pečie celé slovensko, Čítajte aj Ešte nie je dopečené! RTVS má pre divákov jedno vianočné eso v rukáve

Nové epizódy českého Einsteina

V nových epizódach svojrázny Filip König, pra-pra-pravnuk Alberta Einsteina, opäť nalomí niekoľko ženských sŕdc a svojím neznesiteľným správaním vyvolá nejeden oheň na streche. Súčasne však pomôže polícii vyriešiť niekoľko prípadov, ktoré majú spoločného menovateľa – fyziku.

Ani druhá rada neoberie divákov o to, že sa pri vyšetrovaní Filip König dostane do neobvyklých situácií, ktoré sa snaží vyriešiť svojim brilantným mozgom a úsudkom. Presne to dostalo hlavného predstaviteľa Vojtěcha Kotka do boxerského ringu.

Vojtěch Kotek a Anna Polívková v seriáli... Foto: FTV Prima
Einstein 2 Vojtěch Kotek a Anna Polívková v seriáli Einstein – Prípady neznesiteľného génia.

„Príprava bola taká, že som mal dve hodiny boxu. Bol som prekvapený, pretože keď to vidíte v tých filmoch o Rockym a podobne… Skrátka dáte niekomu päsťou a je to. Ja som do tejto doby nikoho ani nebuchol a pred zrkadlom v telocvični som zistil, že vyzerám neskutočne vtipne. To sa ale k tej mojej postave Filipa hodí, pretože on ten box úplne nevie, tak som sa za to schoval,“ opisuje prípravy na štart natáčania Vojtěch Kotek.

V nových epizódach sa opäť stretáva so svojou seriálovou partnerkou Annou Polívkovou ako Lenkou. „Lenka Brabcová sa veľmi nezmenila. Žiadny vývoj. Možno tam vzniknú nejaké vzťahy, ale o čo pôjde, vám prezradiť nemôžem. My si s Vojtom hovoríme Dempsey a Makepeaceová, ale ako sa ich vzťah vyvinie, to vám naozaj neprezradím,“ nekompromisne odpovedá seriálová policajná vyšetrovateľka.

Vojtěch Kotek v seriáli Einstein – Prípady... Foto: FTV Prima
Einstein 2 Vojtěch Kotek v seriáli Einstein – Prípady neznesiteľného génia.
Popoluška Čítajte aj Romantické Vianoce na Doma: Filmové novinky, koncert Karla Gotta aj nový turecký seriál

Pozadu v živote Filipa nezostáva ani jeho matka v podaní Veroniky Freimanovej. „Mamička stále žije v Amerike a za synom lieta, aby ho zachraňovala. Niekedy zostane dlhšie a niekedy zase kratšiu dobu. Tentoraz sa ale zdrží. Kamila Königová je takýto monolit už od prvej série. Vždy syna spacifikuje a hovorí mu do života. Snaží sa prospievať jeho zdraviu, veľmi dobre vie, čo má syn robiť, a ten súboj úspešne pokračuje aj v druhej sérii,“ usmieva sa Veronika Freimanová.

V pokračovaní nebude chýbať ani veľký objekt Filipovho záujmu – forenzná analytička Soňa Svobodová v podaní Evy Podzimkovej. „Mám takú vďačne nevďačnú úlohu, že vždy prídem v bielom overale, poviem, že bol pán zastrelený zozadu, a zase odídem. Stále som najlepšia kamarátka Lenky. Myslím si, že to nie je práca, ktorú by mohla robiť každá žena. Soňa skúma mŕtvoly, ktorých je v seriáli požehnane a vo všetkých štádiách. Vlastne je to taká zábava, pretože ten náš seriál je viac komediálny ako kriminálka, a to je fajn.“

Hlavní predstavitelia kriminálneho seriálu... Foto: FTV Prima
Einstein 2 Hlavní predstavitelia kriminálneho seriálu Einstein – Prípady neznesiteľného génia.

Einstein II prichádza na obrazovky televízie Prima Plus od piatka, 5. januára o 21:05 hod. Okrem piatkových premiér si budú môcť diváci seriál naladiť vždy aj v sobotňajšej repríze o 19:05 hod.

Pozrite si upútavku seriálu:

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Polívková #Vojtěch Kotek #Prima PLUS #seriál Einstein #české seriály