Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Predvolená superdebata: Príde Fico a Pellegrini? Markíza ešte netuší, kto zabojuje o voliča

Pár hodín pred vysielaním predvolebnej superdebaty stále nie je jasné, či prídu do štúdia zástupcovia opozície.

25.09.2023 13:28
michal kovačič, kovačič, voľby, Foto:
V pondelok večer čaká divákov Markízy veľká predvolebná superdebata s moderátorom Michalom Kovačičom.
debata (5)

Finálová predvolebná diskusia, pôvodne plánovaná na utorok, 26. septembra 2023, do ktorej boli pozvaní predsedovia štyroch najsilnejších strán, sa zlučuje s reláciou, ktorá bude odvysielaná v pondelok, 25. septembra 2023.

„Keďže strana Smer-SD sa rozhodla bojkotovať aj našu predvolebnú diskusnú reláciu a následne strany Hlas-SD a Progresívne Slovensko odmietli ísť do debaty len s predsedom strany OĽaNO a priatelia Igorom Matovičom, rozhodli sme sa vytvoriť jednu veľkú finálovú debatu, do ktorej sú pozvaní predsedovia deviatich politických subjektov, ktoré majú reálnu šancu dostať sa do parlamentu,“ vysvetľuje Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

„Keďže názor zmenili OĽaNO a priatelia aj Progresívne Slovensko, istá je aktuálne účasť siedmich lídrov politických strán. A na to, či napokon prídu aj Peter Pellegrini a Robert Fico, budeme čakať do poslednej chvíle,“ konštatuje Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Potvrdenými hosťami dnešnej debaty sú tak v tejto chvíli Boris Kollár (Sme rodina), Milan Majerský (KDH), Andrej Danko (SNS), Richard Sulík (SaS), Milan Uhrík (Republika), Igor Matovič (OĽaNO a priatelia) a Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).

Zástupca každého kandidujúceho subjektu bude mať rovnaký čas diskutovať na najdôležitejšie témy, ako aj predstaviť svoj volebný program, a na záver jednu minútu na svoje finálne posolstvo voličkám a voličom, bez prerušenia moderátorom.

Hostí sa však tentoraz nebude pýtať iba moderátor Michal Kovačič, ale aj bývalí najvyšší ústavní činitelia vrátane exprezidentov Rudolfa Schustera a Ivana Gašparoviča, či bývalej premiérky Ivety Radičovej.

Superdebatu uvidia diváci o 20:45 na Markíze, pozvanie dostali všetci deviati lídri politických strán s preferenciami nad 5 %. Moderuje Michal Kovačič.

Predvolebné debaty na Jednotke RTVS a ta3

Diskusie s volebnými lídrami politických strán a hnutí, ktoré majú podľa posledných predvolebných prieskumov šancu dostať sa do parlamentu, uvedú v pondelok 25. septembra vo večernom vysielaní aj RTVS a Televízia ta3.

V superdebate na ta3 sa stretnú lídri piatich strán, : Milan Majerský (KDH), Andrej Danko (SNS), Igor Matovič (OĽaNO a priatelia), Krisztián Forró (Szövetség – Aliancia) a Boris Kollár (Sme rodina). Superdebatu so začiatkom o 19:15 hod. moderuje Rastislav Iliev.

Na Jednotke RTVS budú od 20:05 hod. debatovať zástupcovia troch strán: Erika Jurinová (OĽaNO a priatelia), Jaroslav Naď (Demokrati) a György Gyimesi (Szövetség – Aliancia). Moderujú Marta Jančkárová a Marek Makara.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #politické relácie #predčasné voľby 2023