Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nokia mení logo, už nechce byť spájaná s mobilnými telefónmi

Nokia kedysi bývala najväčším výrobcom mobilov na svete.

03.04.2023 06:00
nokia Foto:
Nové logo Nokia.
debata (1)

Fínsky výrobca vybavenia pre komunikačné siete piatej generácie (5G) Nokia mení logo. Firma chce, aby si ju ľudia prestali spájať s mobilnými telefónmi, teda odborom, ktorý pred zhruba desiatimi rokmi opustila. Uviedol to generálny riaditeľ Pekka Lundmark.

Nové logo Nokia. Foto: Nokia
Nokia Nové logo Nokia.

„V predstavách väčšiny ľudí sme stále úspešnou značkou mobilných telefónov, ale o tom už Nokia nie je,“ povedal Lundmark. „Chceme uviesť na trh novú značku, ktorá sa sústredí na siete a priemyselnú digitalizáciu, čo je úplne niečo iné ako pôvodné mobilné telefóny.“ Firma súčasne predstavila súbor nových strategických pilierov, ktorý má urýchliť jej rast.

Nové logo Nokia. Foto: Nokia
Nokia Nové logo Nokia.

Nokia bývala kedysi najväčším výrobcom mobilných telefónov na svete, v roku 2014 však predala tieto aktivity Microsoftu a zamerala sa na sieťové vybavenie a obrovské portfólio patentov na mobilné prístroje. Microsoft výrobu telefónov Nokia v roku 2016 predal firmám HMD, ktorú založili bývalí vysokí manažéri Nokie, a FIH Mobile. V súčasnosti sú tak na trhu k dispozícii telefóny značky Nokia vyrábané firmou HMD.

Nové logo Nokia. Foto: Nokia
Nokia Nové logo Nokia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nokia