Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lucifer dostal padáka a je z neho bezdomovec

Koniec televíznej sezóny so sebou prináša aj smutný fakt, mnohé seriály musia skončiť pre nízku sledovanosť. Tento rok najviac prekvapil koniec Lucifera. Televízia FOX ho zrušila po troch sériách. Diváci sa však vzbúrili a stále bojujú za záchranu.

28.05.2018 07:00
lucifer, tom ellis, Foto:
Herec Tom Ellis alias Lucifer.
debata

Hashtag #SaveLucifer sa stal najtrendovejšou témou posledných dní a ukázal veľkú silu diváckej základne, ktorá sa nechce zmieriť len so strohým oznámením, že seriál počas tretej série nedosahoval uspokojivé výsledky. To, že ho nepozerajú v presne určený čas a deň neznamená, že o Lucifera nie je záujem. Dve sezóny sa príbeh o znudenom pekelníkovi vysielal v pondelok v tandeme s ocenovaňovaným Gothamom. Vtedy si oba seriály viedli mimoriadne slušne a veľmi ľahko sa im získavali nové série.

Tento rok bol iný. FOX oba seriály rozdelil. Lucifer zostal na svojom mieste, no prišiel o posilu, ktorá mu robila silnú nábehovú krivku. Gotham sa „presťahoval“ na štvrtok a televízia jedným ťahom odpálila oba seriály. Sledovanosť sa prepadla na minimá. Lucifera v priemere sledovalo tri milióny divákov a rating sa neškriabal k hranici 1. To je znak, najmä pre televíziu, že niečo nie je v poriadku. Úplne rovnako na tom bol aj Gotham. Nebolo ničím výnimočným, že v čase spoločného vysielania oba seriály mali aj o milión vyššie čísla.

Keď prišlo na lámanie chleba, FOX si nechal Gotham a „daroval“ mu piatu finálovú sériu. Odsunul ho však na rok 2019 a zrejme táto séria bude skrátená. Lucifer toľko šťastia nemal. Oba seriály vychádzajú z komiksovej predlohy DC Comics, no príbeh o začiatkoch Batmana má silnejší cveng, ako pomerne neznámy príbeh o pánovi pekla. A tak ho televízia poslala späť do pekla.

S tým sa však nevedia zmieriť diváci, ktorí sa po zrušení objavili ako huby po daždi. Bolo zjavné, že tentokrát televízia spravil zlé rozhodnutie a zle vyhodnotila obľúbenosť seriálu, ktorý zrejme najviac boduje online sledovaním. Tvorcovia nerátali s tým, že by sa ich seriál mal skončiť treťou sériou a tak aj Lucifer sa pridal k veľkej skupine seriálov, ktoré sa skončili bez konca.

Fanúšikovia, tvorcovia, ale najmä hlavný predstaviteľ Tom Ellis spojili sily a už niekoľko dní neprestajne burcujú svojou aktivitou na sociálnych sieťach, aby ukázali svoju silu a zachránili seriál. Nie je ničím výnimočným, že o zrušený seriál prejaví záujem iná televízia, ktorá v ňom vidí potenciál. Veľkou zaujímavosťou je fakt, že o Lucifera nikto nebije. Mala iskrička nádeje vzplanula, keď sa zdalo, že seriál preberie najmenšia celonárodná televízia The CW. Tá nakoniec dala ruky preč, pretože sa jej zdalo, že seriál cieli na starších divákov, teda presný opak cieľovky, o ktorú má záujem.

Aktuálne sa posledné nádeje upierajú na streamovacích gigantov, ktorí by mohli vziať Lucifera pod svoje ochranné krídla. Napríklad Netflix sa pohráva s myšlienkou, že preberie zrušený seriál Designated Survivor, Hulu pred časom takýmto spôsobom zachránilo sitkom The Mindy Project. Štúdio Warner Bros. údajne stále hľadá cesty, ako nakrútiť štvrtú sériu, no s pribúdajúcimi dňami nádej je čoraz menšia. Prax hovorí jasne, ak si má seriál nájsť nový domov, tak sa to deje za horúca, lenže situácia okolo Lucifera navonok už chladne.

Lucifer počas troch sezón ukázal znudeného pána pekiel, ktorý sa rozhodol žiť život medzi smrteľníkmi a užíval si hriechy ostatných. Veľmi rýchlo však svojsky začal riešiť zločiny s miestným oddelením a vďaka svojskému prejavu hlavného predstaviteľa sa seriál stal doslova hitom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucifer #oseriáloch #Tom Ellis