Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Všade dobre, v pekle najlepšie. Alebo nie?

Televízia FOX len pred pár dňami začala vysielať už tretiu sériu hitu Lucifer, ktorý sa - prekvapujúco - ešte nedostal na slovenské obrazovky, čo je veľká škoda.

04.10.2017 07:00
debata (2)
Lucifer je príjemnou oddychovkou, ktorá... Foto: FOX
lucifer Lucifer je príjemnou oddychovkou, ktorá spríjemní jesenné dni.

Seriál založený na komiksovej predlohe DC Comics, z ktorej vychádza aj Gotham, či Superman si získal divákov v USA a odľahčené spracovanie s komediálnymi prvkami dodáva inak temnému pánovi pekla šarm a predpoklad získať si ešte viac fanúšikov.

Počas predchádzajúcich dvoch sezón sa Lucifer vysielal spolu s Gothamom v pondelok večer a oba, hoci nesúrodé, seriály vytvorili silný tandem, ktorý FOXu zabezpečoval stabilnú, no nie rekordnú sledovanosť. To však nevadilo. Pán pekiel si vždy vybojoval v priemere 3.5 milióna divákov. Oba seriály vždy dostali nové série.

Trailer k 1.sérii.

Spomínaná televízia je „legendárna“ aj svojimi nepochopiteľnými krokmi a počas tejto sezóny oba seriály rozdelila, čo môže v nasledujúcich týždňoch priniesť pokles sledovanosti, ako pri Gothame. Ten si ešte počas premiérovej epizódy udržal svoje „štandardné“ hodnoty, nasledujúci týždeň už zaznamenal nepríjemný prepad na nelichotivé hodnoty pod troma miliónmi divákov a ratingom iba 0.8. Lucifer odpremiéroval tretiu sériu len v pondelok, tú si pozrelo 3.8 milióna divákov. Dosiahol teda svoje bežné hodnoty, otázne budú nasledujúce týždne.

Zaujímavá oddychovka

Čím je Lucifer zaujímavý pre potenciálneho diváka? Tvorcom sa podaril kasting jednotlivých postáv, nad ktorými tróni hlavný hrdina. Toho stvárňuje skvelý Tom Ellis (Rush). Herec bezchybne a dôveryhodne vie dať Luciferovi viacero polôh, od pohodlného povaľača, cez zlovestného diabla, ale až takmer bežného smrteľníka, ktorý má slabosť pre ľudské duše. Dej sa začal príchodom pána pekla do nášho sveta.

Vtedy bol to znudený flegmatik, ktorý mal dosť všetkého, čo nekonečné utrpenie pre hriešnikov obnáša. Opustil svoje zázemie a zamieril do Los Angeles, kde si otvoril nočný klub, aby zvádzal na pochybné chodníčky nevinné duše. Lenže sa zaplietol do vraždy a razom sa stal pomocníkom spravodlivosti, čo ho posunulo do osobnostnej schizofrénie.

Sekunduje mu jeho policajná parťáčka Chloe Decker (Lauren German) a jej dcéra Trixie. Postupne sa rozohrala netradičná kriminálka, ktorá v sebe kombinuje komédiu, niekedy až horor – najmä pri „rozohnení“ Lucifera, ktorý vie ukázať obávané pekelné ja.

Lenže nie všetci sú nadšení, že Lucifer opustil svoj trón. Do sveta smrteľníkov prichádza aj Luciferov brat Amenadiel (D.B. Woodside), ktorý ho chce stiahnuť späť, kam patrí. Nechýba ani Luciferova expriateľka Maze (Leslie-Ann Brandt), ktorá sa vyžívala v mučení. Finále prvej série prinieslo odhalenie aj samotnej matky pekelnej – Charlotte (Tricia Helfer).

Po všetkých zlyhaniach musela prísť sama, aby nastolila poriadok vo svojej rodine. Lenže v pekle nikto nie je nevinný a aj „mamička“ mala svoje plány so synmi. Jediný, kto vie z ľudí pravdu o Luciferovi je jeho terapeutka Linda Martin (Rachael Harris).

Lucifer je skvelou oddychovkou na nadchádzajúce jesenné a zimné večery.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucifer #oseriáloch