Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Režisér úspešného Invalida nakrúca nový film. Odohráva sa v blízkej budúcnosti, pozrite si prvé zábery

Filmová novinka Jonáša Karáska príde do kín na jeseň tohto roka.

30.07.2023 06:00
Jonáš Karásek Foto:
Režisér Jonáš Karásek pri nakrúcaní nového filmu.
debata
tv, televízia, televízor, stream, streamovacia služba, obývačka, obrazovka, televízor Čítajte aj Toto bude pravý televízny súboj: Začína sa pátranie po najlepšom slovenskom seriáli sezóny

Jonáš Karásek patrí medzi úspešných slovenských režisérov. Ak ho aj niekto nepoznal, vďaka snímke Invalid, ktorá je najnavštevova­nejších filmom tohto roka, sa stal známym na celom Slovensku. Aktuálne pripravuje nový film, ktorého témou bude celosvetová pandémia.

Hoci sa ošiaľ okolo filmu Invalid skončil iba v marci, Karásek sa už pustil do nového projektu. Aktuálne ukončuje nakrúcanie a začína s postprodukciou filmu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta na jeseň tohto roka.

Invalid Čítajte viac Nestihli ste v kinách tohtoročný slovenský hit? Nevadí, nájdete ho už na Netflixe

Žiadne veľké herecké mená

Filmová novinka sa odohráva v roku 2025 a jej témou je celosvetová pandémia. Zaujímavosťou je, že vo filme sa neobjavia žiadne veľké herecké mená. Tvorcovia si zvolili náročnejšiu cestu a vo filme pracovali s protagonistami, ktorí s herectvom nemali žiadne skúsenosti.

„Nakrúcanie s nehercami je vždy špecifické, niekedy sú prekvapivo veľmi šikovní, niekedy menej. Tomu treba prispôsobiť nároky na ich herecké výkony,“ hovorí režisér. „Film je o chorobe, ktorou trpí polovica populácie, a naši účinkujúci sú s touto pandémiou blízkej budúcnosti nejakým spôsobom prepojení,“ vysvetľuje Karásek dôvod, prečo sa rozhodol staviť na nehercov. „Dokonca aj naše príbehy vychádzajú z niektorých ich osobných skúseností, hoci sú jemne pozmenené, zdramatizované,“ dodáva.

Zábery z nového filmu Jonáša Karáska Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Režisér Jonáš Karásek pri nakrúcaní nového filmu.

Karásek sa aj v tomto prípade sa obklopil dlhodobými spolupracovníkmi. Kameramanom je Tomáš Juríček, s ktorým nakrúcal aj snímky Invalid, Amnestie a Kandidát, hudbu pre film vytvoril Matúš Široký, ktorý zložil hudbu pre všetky tri spomenuté filmy aj pre novinku Nikdy nehovor nikdy, ktorá príde do kín 3. augusta.

Tvorcovia viac o snímke zatiaľ neprezradili, poskytli však niekoľko snímok z nakrúcania. Film o celosvetovej pandémii by sa mal k divákom dostať na jeseň tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jonáš Karásek #filmové premiéry