Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nestihli ste v kinách tohtoročný slovenský hit? Nevadí, nájdete ho už na Netflixe

Film o kolosálnej pomste a nepravdepodobnom hrdinovi je najúspešnejším filmom tohto roka.

26.07.2023 10:30
Invalid Foto:
Zábery z čiernej komédie Invalid.
debata

Do knižnice streamovacej služby Netflix pribudol slovenský film Invalid, ktorý sa stal tohtoročným hitom v kinách. Čiernu komédiu o nepravdepodobnom akčnom hrdinovi a jeho kolosálnej pomste nakrútil režisér Jonáš Karásek (Kandidát, Amnestie) podľa scenára Tomáša Dušičku.

The Witcher, cavill, zaklínač, Čítajte aj Nepredstaviteľné sa stane skutočnosťou: Takto bude vyzerať rozlúčka so Zaklínačom

Snímka mala premiéru v kinách začiatkom februára a už počas premiérového víkendu si ju spomedzi všetkých – slovenských aj zahraničných filmov – vybralo najviac návštevníkov. Záujem divákov neopadol ani v ďalších týždňoch a k dnešnému dňu už má na konte 200-tisíc divákov.

Príbeh o zúfalstve, pomste a priateľstve

Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videopožičovne na každom kroku, záplava rôznych podvodníčkov a začínajúci organizovaný zločin. V divokých 90. rokoch sa odohráva príbeh Laca (v podaní skvelého Gregora Hološku), ktorý pracuje ako údržbár v múzeu. Kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a po bizarnej nehode ostáva na vozíčku.

Zábery z filmu Invalid Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zábery z čiernej komédie Invalid.

Verí, že sa dovolá spravodlivosti a vinníci budú potrestaní. Keď zistí, že spravodlivosť a trest sú iba utópiou, rozhodne sa zobrať veci do vlastných rúk a začína sa pomsta, akú ste ešte nevideli. V ďalších úlohách sa predstavujú Zdeněk Godla, Helena Krajčiová, Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, ale aj Rytmus v úlohe rómskeho úžerníka, Majk Spirit v úlohe policajta alebo raper Vec.

Trailer filmu Invalid
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jonáš Karásek #Gregor Hološka #film Invalid