Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Preteky SP sa po troch rokoch vrátia do Jasnej. RTVS pri tom nebude, práva má súkromná televízia

Pre fanúšikov Svetového pohára v alpskom lyžovaní budú najväčším lákadlom sezóny preteky v Jasnej.

27.10.2023 06:00
Vlhová a Shiffrinová Foto:
Fanúšikovia sa v Jasnej môžu tešiť na ďalší diel zo súboja medzi Petrou Vlhovou a Mikaelou Shiffrinovou.
debata

V sobotu, 28. októbra 2023, sa začína Svetový pohár v alpskom lyžovaní. Nová sezóna odštartuje tradičnou ľadovcovou ouvertúrou v rakúskom Söldene. Dve najväčšie ašpirantky na celkové prvenstvo sú opäť Slovenka Petra Vlhová a Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá obhajuje veľký glóbus z predchádzajúceho ročníka. V úvodnom obrovskom slalome bude štartovať aj Rebeka Jančová a Slovensko bude mať zastúpenie aj medzi mužmi v osobách bratov Adama a Andreasa Žampovcov.

Pre domácich fanúšikov budú najväčším lákadlom sezóny preteky v Jasnej, kam sa vrátia po troch rokoch. Nemali by v nich chýbať ani najväčšie hviezdy súčasnosti na čele s Vlhovou a Shiffrinovou. SP v Jasnej sa uskutoční počas víkendu 20. a 21. januára 2024, pričom sobota bude patriť obrovskému slalomu a nedeľa slalomu.

Enormný záujem o vstupenky

Záujem o vstupenky do Jasnej prekonal aj očakávania organizátorov. Prvá vlna predaja odštartovala limitovaným počtom lístkov v cene od 35 eur. Vypredala sa v priebehu piatich minút. Veľmi rýchlo sa minuli aj vstupenky z druhej vlny v hodnote od 45 eur. V záverečnej tretej vlne sa cena lístkov opäť zvýšila o 10 eur.

zimomriavky, goosebumps, Čítajte aj Skvelá zábava, ale aj poriadne zimomriavky! Nechajte sa pohltiť televíznym Halloweenom

RTVS Šport vs. JOJ Šport

Vysoký záujem divákov sa očakáva aj pri televíznych obrazovkách. Práva na vysielanie všetkých podujatí pod záštitou Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) s výnimkou Rakúska má až do roku 2026 JOJ Šport. Odvysiela aj preteky SP v Jasnej. Verejnoprávnej televízii zostali práva len na preteky v Rakúsku.

„Lyžiarske prenosy si môžu diváci RTVS vychutnať len počas pretekov z Rakúska, na ktoré má RTVS vysielacie práva. Snažili sme sa získať a bojovali sme aj o televízne práva v Jasnej. Vlastník práv, ktorým sú organizátori podujatia v Jasnej, sa však, aj napriek predbežnej dohode a našej bezprecedentnej ponuke, rozhodol poskytnúť práva inému vysielateľovi. Na presné dôvody by vedel odpovedať Zväz slovenského lyžovania,“ uviedla pre Mediaklik marketingová manažérka RTVS Zuzana Vicelová.

V Rakúsku sa uskutoční päť pretekov vrátane finále, ktoré bude od 16. do 24. marca v rakúskom Saalbachu, kde sa o rok uskutoční svetový šampionát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SP v alpskom lyžovaní #JOJ Šport #RTVS Šport