Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ako prežiť svojho muža: V novom filme zo sveta šoubiznisu sa nájde veľa žien

Romantická komédia podľa knižného bestselleru bude mať premiéru v kinách na jeseň.

01.08.2023 06:00
Ako prežiť svojho muža, Jana Bernášková Foto:
Záber z filmu Ako prežiť svojho muža. Autorka rovnomenného knižného bestselleru Jana Bernášková si zahrala aj hlavnú úlohu Lucie.
debata
tv, televízia, televízor, stream, streamovacia služba, obývačka, obrazovka, televízor Čítajte aj Toto bude pravý televízny súboj: Začína sa pátranie po najlepšom slovenskom seriáli sezóny

V romantickej komédii Ako prežiť svojho muža sa mladá herečka Lucie (Jana Bernášková) po materskej dovolenke snaží vrátiť do práce. Bojuje s klasickými problémami slobodných matiek a zároveň sa pri hľadaní novej lásky zamotáva do bláznivých situácií.

Hlavnú hrdinku na jej neľahkej životnej ceste sprevádzajú mierne uletené kamarátky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová) a zhmotnený vnútorný hlas Šedivka (Ivana Chýlková), s ktorou má veľmi komplikovaný vzťah. Koľko mužov a žien musíme v živote prežiť, kým stretneme toho pravého?

Zábery z filmu Ako prežiť svojho muža Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Jana Bernášková a Ivana Chýlková na snímke z...

Filmová novinka vznikla na základe rovnomenného knižného bestselleru Jany Bernáškovej, ktorá si vo filme zahrala aj hlavnú úlohu. Jej román Ako prežiť svojho muža (v češtine Jak přežít svého muže) sa krátko po vydaní stal bestsellerom. V príbehu slobodnej matky sa našlo veľa žien.

Nebála sa v ňom otvoriť intímne témy, o ktorých sa zvyčajne na verejnosti veľmi nehovorí. Na príťažlivosti mu pridal aj svet šoubiznisu a herectva, v ktorom sa hrdinky či hrdinovia jej románov pohybujú. Spisovateľka na svoj debut nadviazala ďalšou knihou s názvom Coura a tento rok novinkou s názvom Koloušek.

V hre je láska, Čítajte aj Zlaté časy tureckých seriálov sú späť: Prichádza veľká novinka, ktorá je úplne iná ako ostatné
Záber z nakrúcania filmu Ako prežiť svojho muža. Foto: Bontonfilm
Ako prežiť svojho muža Záber z nakrúcania filmu Ako prežiť svojho muža.

Jana Bernášková je nielen autorkou knižnej predlohy, ale zároveň sa zhostila i hlavnej úlohy. Scenár napísal jej manžel Rudolf Merkner, ktorý snímku aj režíruje. Na konte má napríklad scenáre k filmom Rafťáci, Bobule, Vianočný príbeh či k seriálu Vyprávěj.

Jana Bernášková s manželom - režisérom a... Foto: Bontonfilm
Jana Bernášková, Rudolf Merkner, Ako prežiť svojho muža Jana Bernášková s manželom - režisérom a scenáristom Rudolfom Merknerom pri nakrúcaní filmu Ako prežiť svojho muža.

Režisér do filmu zaradil aj jednu unikátnu scénu. Vyskúšal si, aké to je režírovať trinásť známych herečiek naraz. „Ide o taký autentický moment zo života herečky. Hlavnú hrdinku pozvú na kasting, o ktorom si myslí, že ho má vopred vyhratý. Na mieste však zistí, že na túto úlohu čaká ďalších dvanásť herečiek. Zdalo sa mi vtipné obsadiť tieto ,miniroličky‘ známymi českými a slovenskými herečkami Janinej generácie,“ hovorí Merkner.

Okrem Jany Bernáškovej sa v scéne objavia aj Hana Vagnerová, Míša Mauerová, Veronika Khek Kubařová, Jana Stryková, Alžbeta Stanková, Sára Rychlíková, Sabina Rojková, Bára Mottlová, Vlastina Svátková, Veronika Arichteva, Andrea Růžičková (za slobodna Kerestešová) a Patricie Pagáčová.

Záber z filmu Ako prežiť svojho muža. Foto: Bontonfilm
Ako prežiť svojho muža Záber z filmu Ako prežiť svojho muža.

Vo filme budú ich mužskými protipólmi Roman Zach, Marek Němec, Tomáš Měcháček, Václav Vašák, Jordan Haj, Jiří Krampol a Jiří Ployhar ml.

Posledná klapka filmu padla pred niekoľkými dňami, v slovenských kinách bude mať premiéru 16. novembra 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Ako prežiť svojho muža #Jana Bernášková