Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Príbeh Elona Muska mieri na filmové plátno. O knižnú predlohu bola veľká bitka, vyhral známy režisér

Knižná biografia Elona Muska sa stala veľkým bestsellerom.

14.11.2023 12:20
Elon Musk biografia Foto:
Knižná biografia amerického miliardára Elona Muska, jej autorom je Walter Isaacson.
debata

Knižná biografia amerického miliardára Elona Muska, ktorej autorom je Walter Isaacson, dostane filmovú podobu. Práva na adaptáciu získalo hollywoodske štúdio A24, napísal server Variety. Na životopisnej snímke bude ako režisér pracovať Darren Aronofsky, v obsadení zatiaľ jasno nie je.

Autorizovaná biografia vyšla tento rok v septembri a filmárom poslúži ako predloha pre scenár. Záujemcov o filmové spracovanie bolo veľa, víťazne nakoniec z boja o práva vzišlo nezávislé štúdio A24, ktoré stálo napríklad za tohtoročnou oscarovou snímkou Všetko, všade, naraz.

„O tú dohodu bol veľký boj, uchádzali sa o ňu veľké štúdiá aj režiséri,“ povedal agentúre AFP hovorca štúdia A24. Podrobnosti ohľadom časového harmonogramu nakrúcania alebo dátumu premiéry zatiaľ nie sú známe.

barbenheimer Čítajte viac Barbie a Oppenheimer sa stretnú v spoločnom filme. Režisér prezradil bizarné detaily

Autor biografie Walter Isaacson patrí v USA k prominentným autorom životopisov. Bestsellerom bola aj jeho kniha o zakladateľovi spoločnosti Apple Steveovi Jobsovi, ktorá sa rovnako dočkala filmového spracovania. Jobsa si v ňom zahrá Michael Fassbender.

O tom, kto si zahrá kontroverzného podnikateľa a majiteľa firiem Tesla, SpaceX alebo sociálnej siete X, sa ešte len rozhodne. Štúdio už ale vybralo ako režiséra Američana Darrena Aronofského, ktorý vlani zaujal snímkou Veľryba a nakrútil napríklad filmy Čierna labuť, Requiem za sen alebo Fontána.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Elon Musk