Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

13 kinotipov na október: Dlho očakávaná novinka s Leonardom DiCapriom aj veľký návrat Johnnyho Deppa

Hallowensky mesiac priniesie aj veľkú nádielku hororových filmov.

01.10.2023 00:00
Vrahovia mesiaca kvetov, Leonardo DiCaprio,... Foto:
V hlavných úlohách filmu Vrahovia mesiaca kvetov sa predstavia Leonardo DiCaprio a Robert De Niro.
debata

Lúzri z Wall Street

Komediálna dráma inšpirovaná skutočnými udalosťami. V roku 2021 obyčajný malý investor Keith Gill (Paul Dano) investuje svoje životné úspory do stagnujúcej spoločnosti GameStop a cez internet presvedčí svojich fanúšikov, aby urobili to isté. Vďaka tomu akcie firmy šialene vystrelia nahor a všetci finančníci z Wall Street, ktorí stavili peniaze na neúspech spoločnosti na trhu, prídu o majland. Milionári sú však na svoje peniaze citliví a toho, čo im podľa nich právom patrí, sa tak ľahko nevzdajú.

Úsvit

Historická krimi dráma z 30. rokov minulého storočia prináša príbeh, ktorý je aktuálny aj dnes. Odohráva sa v roku 1937, keď do podtatranského mesta Svit prichádza riaditeľ továrne so svojou ženou, aby tu podľa vzoru baťovského Zlína vybudovali moderné priemyselné mesto. Ich plány však naruší znepokojujúci nález mŕtveho novorodenca s mužskými aj ženskými pohlavnými orgánmi. Prípad podlieha maximálnemu utajeniu a na scénu prichádza tajná polícia. Jediným človekom, ktorý chce záhadu naozaj vyriešiť a nájsť odpovede, je tehotná manželka riaditeľa továrne. Narazí však na nečakané prekážky vrátane množstva predsudkov.

Muž, ktorý stál v ceste

Strhujúci príbeh lekára a politika Františka Kriegla zachytáva dramatické udalosti z 21. augusta 1968, keď bol v noci zatknutý a unesený spoločne s hlavnými predstaviteľmi KSČ (Alexander Dubček, Oldřich Černík, Jozef Smrkovský, Jozef Špaček, Bohumil Šimon). Kriegel bol jediným československým politikom, ktorý sa postavil Brežnevovi a nepodpísal Moskovský protokol o súhlase s okupáciou Československa. Filmová dráma v hlavnej úlohe s Tomášom Töpferom odhaľuje hrôzy komunistického režimu. Vo svojej poslednej filmovej role Alexandra Dubčeka sa predstaví Dano Heriban.
Cinema City, megaplex, VIP Čítajte viac Na Slovensku sa otvára prvý megaplex. Zážitok z návštevy kina posúva na vyššiu úroveň

Matka Tereza a ja

Životný príbeh svetoznámej Matky Terezy, ktorej strata viery inšpiruje divokú Kavitu, mladú Britku indického pôvodu, aby objavila skutočnú lásku a súcit v dnešnej Kalkate. Životy dvoch vášnivých a nekompromisných žien prináša ich vzájomne prepletený príbeh. Obe napĺňajú svoje poslanie napriek vážnym osobným pochybnostiam.

Vyháňač diabla: Znamenie

Legendárny Exorcista je jedným z najstrašidel­nejších filmov všetkých čias. Presne päťdesiat rokov po jeho vzniku prichádza do kín nová kapitola. Príbeh sa začína na Haiti, kde fotograf Victor pred dvanástimi rokmi prišiel pri zemetrasení o tehotnú manželku. Podarilo sa mu zachrániť ich novonarodenú dcéru Angelu, o ktorú sa odvtedy stará. Keď sa jedného dňa so svojou kamarátkou nevráti zo školy domov, prežíva strach, aký doteraz nezažil. O tri dni sa dezorientované a vyčerpané dievčatá objavia ďaleko od miesta, kde zmizli. Hoci sú úplne zdravé, ich správanie naznačuje, že sú posadnuté. Victor je však pragmatik, ktorý neverí na peklo ani na nebo, kým to nezažije na vlastnej koži.

Citlivý človek

Nezvyčajná road movie vznikla na motívy knihy Citlivý človek od básnika a prozaika Jáchyma Topola. Jeho hrdinovia cestujú sem a tam dystopickou krajinou, kde ilúziu všadeprítomného pohodlia a bezpečia nahrádza dobrodružstvo a neistota. Počas komickej a drsnej cesty zavedú diváka do bláznivého sveta, v ktorom každá zdanlivo beznádejná situácia má medzierku, cez ktorú je možné prekĺznuť a nájsť nádej a šancu na lepšiu budúcnosť. Hlavné úlohy stvárňujú David Prachař a Tatiana Dyková Vilhelmová.

A máme, čo sme chceli

Na Silvestra, len pár hodín pred rozpadom Česko-Slovenska, sa rodina Varchalovcov stretáva v Banskej Bystrici pred kostolom, aby pokrstili najnovší prírastok do rodiny. Peter (Daniel Fischer) však krst dcérky zmešká, pretože sa mu do rúk dostal spis jeho otca (Ady Hajdu), ktorý bol vedený ako agent ŠtB. Okamžite ho konfrontuje, no otcovo srdce to nezvládne a dostane infarkt. Na povrch sa začnú vyplavovať ďalšie a ďalšie varchalovské tajomstvá, hádka o otcovi a jeho motívoch naberá na obrátkach a rodina sa otriasa v základoch.
Cinema City, VIP, megaplex Čítajte viac Luxus a nadštandardné služby. Takto vyzerá prvé VIP kino na Slovensku

The Pod Generation

V nie tak vzdialenej budúcnosti majú páry možnosť vybrať si „normálny“ priebeh tehotenstva alebo vynosiť dieťa prostredníctvom prenosných vajíčok, takzvaných „podov“. Dieťa sa v nich spokojne vyvíja a rodičia sa striedajú v starostlivosti o plod. Je to bezpečnejšie, rovnoprávnejšie, bezbolestné… Alebo žeby nie tak celkom? V originálnej sci-fi komédii tvorcovia ukážu, ako by takýto nápad mohol fungovať v praxi.

Vrahovia mesiaca kvetov

Keď sú v 20. rokoch minulého storočia na severovýchode Oklahomy za záhadných okolností zavraždení členovia indiánskeho kmeňa Osage, len niekoľko rokov fungujúca FBI rozbieha rozsiahle vyšetrovanie. Legendárny režisér Martin Scorsese sa spolu so scenáristom Duny a Forresta Gumpa Ericom Rothom rozhodli adaptovať knižný bestseller o skutočných záhadných udalostiach, ktoré vyšetroval vtedy dvadsaťdeväťročný agentom FBI, bývalý texaský ranger zo starej školy. V hlavných úlohách sa predstavia Leonardo DiCaprio a Robert De Niro.

Saw X

John Kramer (Tobin Bell) je späť. Neslávne známy sériový vrah, vyzbrojený novým zámerom, sa vracia k svojej práci a obracia stoly podvodníkom svojím typickým spôsobom prostredníctvom prešibaných, pomätených a dômyselných pascí. Zatiaľ najznepokojivejšia časť hororovej série Saw skúma nevypovedanú kapitolu najosobnejšej hry Jigsaw zasadenú medzi udalosti Saw I a II. Chorý a zúfalý John cestuje do Mexika na riskantný a experimentálny lekársky zákrok v nádeji na zázračný liek na jeho rakovinu – len aby zistil, že celá operácia je podvodom.
Codename: Annika Čítajte aj Máte radi severské detektívky? Jedna švédsko-fínska práve prichádza na streamovaciu službu

Jeanne Du Barry

Film rozpráva o živote Jeanne Bécu, ktorá sa narodila v roku 1743 ako nemanželská dcéra chudobnej krajčírky, ale nakoniec sa stala poslednou milenkou Ľudovíta XV. Vďaka svojej inteligencii a pôvabu postupne stúpala po spoločenskom rebríčku a stala sa obľúbenkyňou kráľa Ľudovíta XV., ktorý nevie o jej postavení, ale získa vďaka nej späť svoju chuť do života. Kráľa stvárňuje Johnny Depp, ktorý sa na plátne objaví v prvom filme od súdu s ex-manželkou Amber Heard.

Bratia

Silný príbeh rodiny prenasledovanej nacistami aj komunistami, ktorá pre svoju krajinu a jej slobodu obetovala veľa. Jeden z najväčších príbehov studenej vojny hovorí o odbojovej skupine bratov Josefa a Ctirada Mašínovcov. Skupina mladých chlapcov prejavuje nielen nekompromisnú odvahu, ale aj nezrelosť, neskúsenosť a chyby v úsudku. Jeden z určujúcich príbehov našich moderných dejín prináša posolstvo, ktoré je stále aktuálne a všeobecne zrozumiteľné.

Démon vo mne

Od úspešnej producentskej dvojice Sean McKittrick a Raymond Mansfield, ktorí stoja za celosvetovo úspešným hororom Get Out, prichádza ďalšie nervy drásajúce dielo. Mysteriózny horor Démon vo mne neúprosne servíruje tie najčIernejšie nočné mory, ktoré nenechajú diváka ani na sekundu vydýchnuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry