Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najprv prevalcovala celý svet, teraz aj streamovacieho giganta: Kto toto dokázal?

Predsa Taylor Swift!

06.04.2024 06:00
taylor swift, Foto:
Unikátny koncert Taylor Swift je v plnej dĺžke dostupný na Disney+.
debata

Taylor Swift – The Eras Tour (Taylor's Version) naďalej láme rekordy. Za tri dni od jeho uvedenia (na Slovensku od 15. marca) na Disney+ nazbieral 4,6 milióna pozretí, čím sa stal hudobným filmom číslo 1 na tejto streamovacej platforme. Počas víkendu si diváci pozreli 16,2 milióna hodín koncertného trháku.

Disney+ je jediným miestom, kde je možné po prvý raz vidieť celé predstavenie vrátane piesne Cardigan a štyroch ďalších akustických piesní – Maroon, Death by a Thousand Cuts, You Are in Love a I Can See You – ktoré bolo možné vidieť len naživo.

Unikátny koncert Taylor Swift je v plnej dĺžke... Foto: Disney
taylor swift, Unikátny koncert Taylor Swift je v plnej dĺžke dostupný na Disney+.

Turné štrnásťnásobnej držiteľky ceny Grammy zarobil celosvetovo rekordných takmer 262 miliónov dolárov a spôsobil celosvetový ošiaľ. Na svetové turné by sa chceli dostať milióny fanúšikov po celom svete, avšak aj tí, ktorí mali šťastie a do ich krajiny Swift zavítala, respektíve ešte len zavíta, nemali istotu, že jej unikátny koncert aj uvidia. Záujme o lístky bol tak obrovský, že nebolo možné zakúpiť včas svoju vstupenku.

Doterajšie svetové turné:

  • Fearless Tour (2009–2010): Toto bola prvá hlavná koncertná šnúra Taylor Swift. Počas tohto turné vystupovala po celých Spojených štátoch a v Kanade a predstavila svoje hity z albumu „Fearless“.
  • Speak Now World Tour (2011–2012): Taylor Swift sa vydala na túto šnúru po celom svete, predstavujúc svoje piesne z albumu „Speak Now“. Išlo o jednu z najväčších šnúr roku 2011.
  • Red Tour (2013–2014): Toto turné bolo k dispozícii pre fanúšikov po celom svete a slúžilo k propagácii jej albumu „Red“. Turné bolo veľmi úspešné a obsahovalo veľa vizuálnych efektov a prekvapení.
  • 1989 World Tour (2015): Toto bolo jedno z najväčších turné Taylor Swift, ktoré slúžilo k propagácii jej albumu „1989“. Turné sa uskutočnilo po celom svete a bolo veľkolepo spracované s ohromujúcimi scénami a choreografiou.
  • Reputation Stadium Tour (2018): Toto turné nasledovalo po vydaní albumu „Reputation“ a bolo koncipované ako štadiónové turné. Taylor Swift uskutočnila viac ako 50 koncertov po Severnej Amerike, Európe, Oceánii a Ázii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taylor Swift #Disney+