Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Disney+ prináša horúce kinohity, slávne animáky aj filmové lahôdky pre fajnšmekrov

Hneď na úvod má nový hráč na trhu v ponuke viac ako 700 filmov, medzi ktorými sú nedávne kinohity aj filmová klasika.

13.06.2022 06:00
kolaz disney+ Foto:
Disney+ prinesie viac ako 700 filmov, medzi nimi bude aj Cruella, Expedícia: Džungľa a Black Widow.
debata

Od 14. júna je na Slovensku streamovacia platforma Disney+ a hneď od začiatku ponúka predplatiteľom viac ako 700 filmov. Sú medzi nimi známe hrané a animované rozprávky a filmy, ale aj horúce kinohity. Ide napríklad o filmy z produkcie Disney, animáky od Pixaru, tituly od Marvel Studios či Star Wars.

Hneď na začiatku majú predplatitelia prístup k viac ako 280 titulom od Disney a Pixaru. V prípade Pixaru to je napríklad animovaná klasika v podobe kompletnej kolekcie filmov Toy Story či série Autá, obľúbený animák V hlave či Coco, ale aj nedávne hity ako Luca z roku 2021 či Duša z roku 2020.

zväčšiť Rodina Madrigalovcov z filmu Encanto: Čarovný... Foto: Cinemart
Encanto Čarovný svet Rodina Madrigalovcov z filmu Encanto: Čarovný svet.

V ponuke je aj Oscarom ocenený film Encanto: Čarovný svet od Walt Disney Animation Studios, ktorý rozpráva príbeh o výnimočnej rodine Madrigalovcov alebo oscarový film Cruella, kde si hlavnú úlohu zahrala Emma Stone.

Zábery z filmu Expedícia: Džungľa Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Expedícia: Džungľa s Emily Bluntovou a Dwaynom...

Medzi hranými filmami z produkcie Disney je aj dobrodružný kinoiht na Expedícia: Džungľa so známym svalnáčom Dwaynom Johnsonom a Emily Bluntovou. Milovníkov The Beatles je zaujímavý trojdielny dokumentárny film The Beatles: Get Back, v ktorom trojnásobný držiteľ Oscara, novozélandský režisér Peter Jackson prináša prostredníctvom mnohých dosiaľ nezverejnených záberov portrét jednej z najslávnejších skupín všetkých čias.

Najnovšie marvelovky na jednom mieste

Fanúšikovia snímok o superhrdinoch si nájdu v ponuke nádielku viac ako 40 filmových titulov z produkcie Marvel Studios. Ide nielen o staršie tituly, ale aj nedávne horúce novinky. Bude to napríklad film Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch, ktorý bol nominovaný na Oscara, ale aj snímka Eternals, predstavujúca úplne novú skupinu superhrdinov.

Nebchýba ani akčný špionážny triler Black Widow, kde si Scarlett Johnassonová zopakovala úlohu Natashe Romanoff, známej ako Black Widow. Niekdajšia ruská špiónka sa musí vyrovnať so svojou minulosťou a rozbitými vzťahi ktoré za sebou zanechala ešte predtým, než sa stala Avengerom. Prenasleduje ju pritom sila, ktorá sa nezastaví pred ničím. Ide o prvý film štvrtej fázy Marvel Cinematic Universe.

Zábery z marvelovky Black Widow Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Black Widow alias Natasha Romanoff (Scarlett...

Diváci na Disney+ nájdu aj sériu filmov o Avengeroch: Endgame (2019, Nekonečná vojna (2018), Vek Ultrona (2015) a Pomstitelia (2012), ale aj filmy o Thorovi a ďalšie.

Smrť na Níle aj Ulička nočných môr

Desiatky zaujímavých filmových titulov pochádza od Star Production. Ide napríklad o pôsobivý novodobý film noir Ulička nočných môr s Bradleym Cooperom či Cate Blanchettovou, ktorý nakrútil vizuálny perfekcionista Guillermo del Toro. Lahôdkou je aj nové spracovanie klasickej detektívky Smrť na Níle v réžii Kennetha Branagha, ktorý si znova aj zahral úlohu súkromného detektíva Hercula Poirota.

Video
Pozrite si trailer k filmu Smrť na Níle, ktorý je najnovším spracovaním klasickej detektívky od Agathy Christie.

V ponuke je aj muzikál West Side Story. Nakrútil ho hollywoodsky hitmaker Steven Spielberg a ide o nové spracovanie klasického muzikálu, ktoré bolo ocenené tromi Zlatými glóbusmi a jednou soškou Oscara.

Spielbergov remake muzikálu West Side Story Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Zábery z muzikálu West Side Story, ktorý...

Ďalšou nedávnou filmovou novinkou, ktorá bude prístupná predplatiteľom Disney+, je historický film Posledný súboj od režiséra Ridleyho Scotta s hviezdnym obsadením. Hlavné úlohy si zahrali Matt Damon, Jodie Coerová a Adam Driver, vo filme sa objaví aj Ben Affleck, ktorý spolu so svojím kamarátom Mattom Damonom a Nicole Holofcenerovou napísali scenár.

Video
Ulička nočných môr nie je horor, ale temný a vizuálne podmanivý triler.

Dráma Očami Tammy Faye z roku 2021 sa ani nedostala na Slovensku na veľké plátna a teraz k nám prichádza premiérovo na platforme Disney+. Jessica Chastainová v nej stvárnila hlavnú úlohu Tammy Faye Bakkerovej, ktorá so svojím manželom Jimom založila kresťanskú televíznu reláciu aj zábavný park. Po raketovom vzostupe však nasledoval strmý pád, keď boli odhalené podvody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney+