Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Opäť zdražovanie: Ďalšia streamovacia služba po vzore Netflixu zavedie nové poplatky

Na jeseň zvyšovali cenu za predplatné, už čoskoro prídu ďalšie poplatky.

12.02.2024 13:26
televízia Foto:
debata

Disney+ už čoskoro zavedie poplatky za zdieľanie účtu, spraví tak po vzore Netflixu. Finančný riaditeľ Hugh Johntson pri komentovaní výsledkov hospodárenia. Zatiaľ plánujú „dôraznejšie sledovať“ takéto používanie, neskôr zavedú poplatky – zatiaľ však nie je známe, kedy tak urobia.

Stratu sa im podarilo v minulom roku znížiť o 300 miliónov dolárov a v šetrení plánujú pokračovať. Posvietiť si chcú práve na predplatiteľov, ktorí svoj účet poskytujú aj ľuďom, s ktorými nezdieľajú domácnosť. Na konci septembra majú v pláne dostať sa do zisku.

netflix Čítajte viac Netflix sľubuje neskutočný rok 2024: Takto bude vyzerať druhá séria Squid Game či návrat Cameron Diaz

Množstvo používateľov rušilo svoje účty na jeseň 2023, kedy Disney+ zvyšovalo ceny za predplatné. Toto zdražovanie sa dotklo aj Slovákov. Momentálne má Disney+ celosvetovo niečo cez 149 miliónov predplatiteľov, z toho viac ako 110 miliónov tvoria zákazníci z USA, z Kanady a z medzinárodných trhov. Niečo cez 38 miliónov používateľov využíva prístup na ázijskú verziu Disney+ Hotstar. Do skupiny Disney patrí aj streamovacia služba Hulu, ktorá má takmer 50 miliónov predplatiteľov.

Na jeseň dvíhali ceny

V niektorých krajinách začne Disney+ ponúkať aj nové predplatné s reklamou. Slovenska a viacerých ďalších krajín sa to zatiaľ netýka, v prvej fáze bude dostupné v Dánsku, Francúzsku, Nemecku, Nórsku, Španielsku, Švajčiarsku, Švédsku, Taliansku a Veľkej Británii. Po novom budú v týchto krajinách k dispozícii tri typy predplatného: Standard s reklamou, Standard a Premium.

Najlacnejšie predplatné Standard s reklamou bude mať viaceré obmedzenia. Filmy a seriály sa nebudú dať pozerať offline (nebudú sa dať sťahovať do zariadenia), súčasne sa budú dať pozerať len na dvoch zariadeniach, maximálne rozlíšenie bude Full HD a zvuk bude vo formáte 5.1 alebo stereo.

Od jesene sa predplatné Disney+ zdvihlo o 25 %, po novom stojí 9,99 eura na mesiac alebo 99,90 eura na rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney+